fbpx
Venstre – uden blik for kultur
KV13 Venstre - uden blik for kultur. Af Carsten Skov, kandidat til kommunalvalget for Radikale Venstre, Glentevej 25, 2.th. i Glostrup.

Hvad angår bevilling pr. borger bladt landets kommuner ligger Glostrup i top, når det gælder idræt – men samtidig i bund, når det gælder kultur.

På den ene side kan man glæde sig hver en fokuseret indsats på idrætsområdet, der blandt andet giver sig udslag i bygning af flere haller. På den anden side kan man undre sig over en så udtalt ubalance i bevillingerne til kulturel udfoldelse uden for idrættens område.

Derfor spurgte jeg på vælgermødet i Glostrup Bio den 24. oktober borgmester John Engelhardt, hvilke konkrete tiltag og initiativer hans parti Venstre ville sætte i værk for at rette op på ubalancen. Svaret var – desværre – påfaldende uklart. Og det er i grunden ikke så mærkeligt, når man ser på Venstres valgmateriale. Når borgmesterens parti ser tilbage på den forløbne periode, nævnes først og fremmest bygning af 2 multihaller men ingen særskilt indsats på kulturområdet. På samme måde er det lykkedes Venstre at holde kulturområdet uden for de 10 prioriterede mål for kommunens udvikling i den kommende periode.

På den måde var der god grund til, at John Engelhardt talte om at ‘tage større briller på’, at ‘politik handler om at prioritere’ og om at ‘skaffe en større kage’, før der bliver talt om konkrete tiltag og initiativer. Luftige udsagn, der i sig selv er et svar på mit spørgsmål på vælgermødet.

Radikale Venstre vil gå helt andre aktive veje. Gennem åben og fokuseret dialog med borgerne – brugere såvel som udøvende – vil vi arbejde for at udvikle og udbygge en bred vifte af kulturelle tilbud.

1 kommentar om “Venstre – uden blik for kultur”

 1. Kenneth Petersen Weiss siger:

  #

  Når borgmesterens parti ser tilbage på den forløbne periode, nævnes først og fremmest bygning af 2 multihaller

  #

  står der i ovennævnte indlæg og det er så rigtigt som det kunne være og hvis ikke jeg tager helt fejl har han – engelhardt – planer om endnu en hal. – Hvis man kommer forbi Ejby ligner hallen der nærmest en del af en mindre by i udkants danmark og den bliver næsten ikke brugt, så det er i hvert fald ikke den vej man bør fortsætte.

  NEJ SE AT FÅ BRUGT NOGLE FLERE PENGE PÅ FORBEDRINGER PÅ SKOLEOMRÅDET SÅ DE UNGE KAN BLIVE BEDRE UDDANNET.

  Og så lige en kommentar til engelhardts deltagelse i Lorry`s Kryds Ild –

  DET KUNNE EN TO ÅRIG HAVE GJORT BEDRE, PÅ TRUDS AF DEN MANGLENDE INDSATS PÅ SKOLEOMRÅDET.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top