fbpx
Kulturnat 2013 blev et brag
GLOSTRUP Kulturnatten afholdes hvert år den aften, Vi siger farvel til sommertiden og stiller urene tilbage.

Men for kulturudvalgsformand Lise Henriksen, der holdt tale om aftenen den 26. oktober, var det er ikke kun et vemodigt farvel til de lyse tider – det var også en fantastisk aften med et væld af aktiviteter over hele byen lige fra spejderaktiviteter i Rådhusparken til koncerter, rundvisninger, udstillinger, workshops og meget andet.

Folkebladet havde også åbent, og der var cirka 50-60 borgere forbi for at kigge i avisens arkiv, der går tilbage til 1911, hvor Folkebladet udkom første gang.

Også i GlostrupHallen var en række foreninger gået sammen om at arrangere koncert, blandt andet Glostrup Byorkester, Glostrup Gospel, Glostrup Sangforenings Mandskor, Glostrup Amatørscene og HvissingeDanseforening.

Pansret mandskabsvogn midt i Glostrup

Hjemmeværnet fra Fredensborg var kørt hele vejen til Glostrup med deres pansrede mandskabsvogn (PMV).

Her fik blandt andet tre år gamle Theodor lov til at kigge rundt. PMV’en er et klassisk køretøj i det danske forsvar og forsvaret ejer stadig en masse af dem. Om vinteren bliver denne PMV brugt som ambulance i det nordsjællandske, hvor den kører ud til mennesker i nød, når almindelige ambulancer ikke kan komme frem. Der er derfor ikke rigtig nogen chance for at se den på opgave i Glostrup, for her bliver vejene ryddet så hurtigt og godt, at de almindelige ambulancer godt kan køre.

Unge arbejdede med mennesker

Glostrup Produktionshøjskole havde flere spændende aktiviteter for gæsterne på kulturnatten.

En gruppe elever fra skolens Sosu og Pædagogiklinje havde lavet et sørøver tema. Eleverne skal lære, hvordan det er at arbejde med mennesker, og finde ud af om det er noget for dem. Så kan de senere søge ind på en uddannelse som for eksempel sosu-assistent eller pædagogmedhjælper. David og hans mor Christina Salomonsen prøvede for eksempel slalombanen, hvor man skulle løbe om kap gennem nogle kegler. David vandt.

Spejdere hyggede med æbler

I Rådhusparken kunne man prøve kræfter med livet som spejder.

Oliver og Emma viste, hvordan de laver æbler stegt i kanelsukker over bål, mens deres leder ’Mayer’, hjalp dem. Oliver er en rigtig glad spejderdreng, der gerne vil have flere raske drenge og piger med i Det Danske Spejderkorps.

– Det er rigtig sjovt at gå til spejder. Jeg har taget savbevis og knivbevis. Vi sover i telt og kører i sæbekassebiler, siger han.

Suppe og hygge ved bank

Foran brandstationen var der mulighed for at få en portion varm suppe eller lidt skumfiduser.

Her stod Arbejdernes Landsbank nemlig og hjalp til, at alle havde en hyggelig aften.

– Vi vil gerne ud og støtte op, når kommunen laver den her slags aktiviteter. Det er naturligt for os at være en del af lokalmiljøet, sagde Anette Maier fra banken

Kommende borgmester?

Oliver fik sammen med en mindre gruppe en rundtur på Glostrup Rådhus af borgmester John Engelhardt.

Her viste John blandt andet sin borgmesterkæde frem, og gæsterne fik lov til at prøve, hvordan det var at have den om halsen. Oliver vidste ikke helt, om han kunne tænke sig at blive borgmester en dag.

– Jeg tror han klipper i nogle snore nogle gange, mente Oliver var en vigtig funktion for en borgmester, hvilket John Engelhardt bekræftede. Borgmesterkæden var dog kun til låns, til kommunalvalget vil John Engelhardt ikke give borgmesterkæden fra sig så nemt.

Fuld smadder

Ved Ungdomscentret i Glostrup viste Nikolaj Sørensen en af centrets gokarts frem.

Han har selv kørt den flere gange på en gokart i Albertslund, hvor Glostrups unge har mulig for at komme ud og køre.

– Det er fedt, der er masser af fart på. Det er virkelig fedt bare at køre fuld smadder ned af langsiden, siger han. Sæsonen for gokartkørsel er snart slut, men så kan eleverne i stedet bruge vintersæsonen på at vedligeholde gokarts og lære om motorer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top