fbpx
Kultur skal bekæmpe menneskelig fattigdom
BRØNDBY Der findes både økonomisk og menneskeligt fattige mennesker i Brøndby. Den menneskelige fattigdom skal bekæmpes med gode kulturtilbud.

Af Jesper Ernst Henriksen

Carsten Nielsen var ikke voldsomt interesseret i kultur, da han for otte år siden første gang blev valgt ind i kulturudvalget. Men efter fire år som menigt medlem og fire år som formand er han for alvor begyndt at bruge kommunens tilbud.

– Det er en verden, der har åbnet sig for mig. Jeg går til meget mere og oplever meget mere, end jeg gjorde tidligere. Jeg synes faktisk at kulturpolitikken er spændende. Man er med til at give folk nogle oplevelser, en rigdom og en samhørighed med andre, siger han. Især samhørighed mellem forskellige kulturer i Brøndby kunne Carsten Nielsen godt tænke sig noget mere af gennem kommunens kulturtilbud.

– Jeg håber, at vi kan få en bedre integration på kulturområdet. At vores anden etniske borgere vil bruge både vores kulturtilbud men også selv stille kulturtilbud til rådighed. Jeg synes, det er lidt fattigt, at der hvor vi primært møder andre kulturer, det er til kulturweekend i Brøndby Strand. Kultur bør være en del af integrationspolitikken, siger han.

 

Menneskelig fattigdom

Kulturen er også en mulighed for at bekæmpe det, som Carsten Nielsen kalder den menneskelige fattigdom.

– Man taler tit om folk med en økonomisk fattigdom. Men jeg tror også, at nogle har en menneskelig fattigdom. Jeg tror der sidder mange i ensomhed. Vi har fået et samfund, hvor mange har nok i sig selv og ikke tænker så meget på naboer og familiemedlemmer. Bare man selv har det godt, så behøver man ikke tænke så meget på andre. Der er mange, der sidder derhjemme helt alene. Den eneste kontakt, de har med omverdenen, er at gå over og tale med kassedamen i det lokale supermarked. Kunne vi nå ud til nogle af dem med vores kulturtilbud, så tror jeg faktisk, at vi ville kunne nå utroligt meget. Mange af de kulturtilbud, som kommunen har, er med til at gøre den menneskelige fattigdom mindre. Borgere kan gratis eller relativt billigt komme ud og møde andre mennesker, mener han. Kommunen gør allerede indsats i den forbindelse. Der er annoncer og andre forsøg på at gøre opmærksom på kommunens kulturtilbud. Derudover vil Carsten Nielsen gerne have hjemmehjælpere og andre med kontakt til borgerne til at opfordre dem til at bruge kulturtilbuddene. En anden mulighed kunne være nogle frivillige, der hjælper ældre med at komme frem og tilbage til kulturtilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top