fbpx
Kan vi unge fanges?
ZONE 43 Det store spørgsmål op til valget er blandt andet for politikerne, hvordan de unge fanges som vælgere. Men det er ikke bare svært for unge, men også de ældre borgere at sætte sig ind i præcis, hvilket arbejde der bliver udført på rådhuset. Vi har snakket med tre førstegangsvælgere, som til dagligt former rap-gruppen Okeanos, om hvordan man kan gøre lokalpolitik mere let spiselig for de unge. Martin Brun på 23, savner klare visioner fra politikerne – hvad skal Glostrup være kendt for når det kommer til ungdomsområdet. Vi har sendt Bruns spørgsmål videre til en hånfuld politikere, samt spurgt dem om deres bud på hvordan man fanger de unges interesse.

Christoffer Jørgensen, 21 år fra Glostrup

– Hvis de skal fange mig, så skal jeg kende deres mærkesager. Jeg synes egentlig ikke at politikerne har været særlig gode til at fange sådan nogle som mig. Jeg ved ikke særlig meget om lokalpolitikerne i Glostrup, andet end de valgplakater jeg har set. Jeg er heller ikke super aktiv til at opsøge det selv. Men jeg synes også, at det dem som vil have min stemme – så må de jo også prøve at fange mig. De må godt komme og banke på min dør – det ville jeg synes var fedt.

 

Ritchie Hansen, 21 år fra Glostrup

– Det er svært og indviklet at finde ud af, hvem politikerne er. Jeg har fået en slags valgplakat med alle dem der stiller op – uden politisk indhold. Politikerne har ikke været gode nok til at fange mig – det skal man selv opsøge. Jeg har prøvet at være inde på nettet og se lidt hvad der er, men det er svært og indviklet – at finde ud af hvem de er.

Henning Christensen, Dansk Folkeparti

– Jeg synes, at de unge skal tage helheden i betragtning. I Glostrup kommune skal styrken være at det er en god og tryg kommune at bo i. At som ung er der muligheder, et fritidsliv, et foreningsliv og et sportsliv. Det vil være en god kommune for de unge, hvis de også tænker videre, at de en dag også skal stifte familie – og så er der andre ting end ungdomsproblemer. En god kommune skal også have en god skole, hvor fagligheden står i centrum. Man skal også tænke over, at en god kommune også har en menneskelig og nærværende ældrepleje. Jeg synes de unge også skal tage helheden i betragtning. Men det er vigtigt at vi har nogle gode rammer for de unge med et godt kultur- og foreningsliv. Det synes jeg i grunden, at vi har her i Glostrup.

 

Jan Hasselby, Liberal Alliance

 – Man kunne jo starte i skolen.

Det er svært at sige hvordan politikere skal skabe motivation hos de unge. Det er individuelt fra person til person. Men man kunne starte allerede i skolen, måske 6. klasse og måske lægge noget ind i skoleskemaet om, hvad politik handler om. Og så på den måde gøre unge interesserede i valg. For det er vigtig at unge sætter deres kryds. Hvis jeg ikke stemmer til et kommunalvalg, så kan jeg heller ikke tillade mig at sige til nogen, at jeg synes tingene er for dårlige. Hvis man så bliver spurgt, har du stemt og du svarer nej – så har du fravalgt at sige noget. Det er super, super vigtigt at sætte sit kryds.

 

Lisa Ahlqvist, Samfundspartiet

– De unge skal have fest i gaden. Da jeg var nede den 14. september til musikkonkurrencen (afholdt af Ungdomsrådet red.) på Glostrup Torv. Det var unge mennesker og der var gang i den. Det er en måde man også kan få dem til at stemme på. Men at trykke brochurer – det vil de unge blæse på.

 

John Engelhardt, Venstre

– Glostrup skal være et trygt og spændende sted at vokse op og udvikle sig. Det er utroligt vigtig at kigge på rammebetingelser, fordi man ikke kan gå ind og detailregulere alting. Man kan prøve at skabe nogle rammebetingelser – og det starter allerede nede i daginstitutionerne og i skolen, hvor vi virkelig prøver at give det et løft, så de unge kommer ud med nogle bedre forudsætninger. Så tror jeg vi har et bedre grundlag også for ungdomsuddannelserne. Så tror jeg det er vigtigt, at der nogle rigtige gode fritidsmuligheder, så man kan lave noget ved siden af – skabe fælleskab. Det kan være inden for sport og idræt, det kunne være sådan et sted som ungdomsrådet, det kan være i klubber, det kan være alle mulige andre steder. Det som er vigtigt med kultur er at den kommer nedefra og ikke ovenfra – og så skal vi politikere være med til at støtte op. Det vil vi meget gerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top