fbpx
– Jeg får mere energi og bliver et gladere menneske
GLOSTRUP Efter at have deltaget i et gratis forløbsprogram for glostrupborgere med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, også kaldet KOL, er Jette Larsens livskvalitet steget.

KOL er en kronisk sygdom, hvor lungefunktionen er nedsat. Den mistede lungefunktion kan ikke genoprettes, men kroppens muskler kan trænes, så det opleves som om, at lungefunktionen er blevet bedre. Selvom Jette blot oplever en lille forskel på vejrtrækningen, har forløbsprogrammet alligevel ændret Jettes hverdag og livssyn.

– Det er ikke, fordi jeg kan så meget mere. Jeg tør bare mere, forklarer den 66-årige pensionist.

Forløbet overbeviste Jette om, at fysisk aktivitet betyder rigtig meget, når man er syg. Både for helbredet og for humøret. For hende var programmet det helt rigtige skub i retning mod en hverdag med mere overskud. Tidligere har hun fået at vide, at det ville være godt for hende at røre sig, men det har ikke været tilstrækkeligt.

Diagnosen KOL gjorde hende usikker på, hvor meget, hun kunne holde til.

– Da jeg kom op i træningscentret, sagde fysioterapeuten til mig: ”Kom nu bare i gang, kom du op på løbebåndet, du kan godt, jeg står lige ved siden af” fortæller Jette.

Det gav hende den tryghed, hun havde brug for. Tidligere havde hun aldrig været oppe på et løbebånd, og i dag både går og løber hun på et to gange ugentligt. Nu ved hun nok om sin sygdom og kender sine grænser godt nok til at turde en masse, hun ikke turde før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top