fbpx
– Jeg er blevet mindre rabiat med tiden
GLOSTRUP Robert Sørensen er spidskandidat for Enhedslisten i Glostrup til Kommunalvalget.

Som en erfaren fængselsbetjent, der til dagligt er dørmand ved de københavnske fangeceller, er der ikke meget, der ryster Robert Sørensen.

Det skulle da lige være, hvis man ikke står ved sine værdier.

Og dét fik i 2006 netop Robert Sørensen til at bryde ud af Socialdemokraterne og indsætte sig selv i det ræverøde parti, der i dag er ledet af Johanne Schmidt-Nielsen på landsplan.

– Jeg synes ikke, at det menneskelige var nok i fokus. For dét er det hos mig. Og med en konstant lyst til forandring, var hoppet til Enhedslisten rigtigt for mig. På samme måde har jeg lyst til at forandre Glostrup til et mere socialt sted at være. Vi skal have en anden tilgang til tingene her i kommunen end ren nedskæring. Eksempelvis skal den, der vil lave noget, have lov til at lave noget. Dét sikrer vi ved en rotationsordning på jobmarkedet eksempelvis, siger Robert Sørensen.

– Vi skal generelt bruge andre metoder end de gængse. Og jeg er ikke bange for, at vi hos Enhedslisten får en rolle lidt a la Glostrup-Listens, hvor vi er med til at pege på de ting, der helt åbenlyst ikke fungerer og komme med konstruktive forslag i stedet. Det skal vi gøre metodisk og ved at skæve til Styrelsesloven løbende.

På samme måde som Glostrup-Listen advokerer Robert Sørensen også for mere gennemsigtighed i Glostrup Kommune og i det politiske udvalgsarbejde, hvor live web-tv ikke er en dårlig idé, hvis man spørger Sørensen fra Enhedslisten.

 

 

Selvstændighed vigtigt

– Vi skal være vores eget parti.

Ikke ligesom S og SF, der ligner hinanden fuldstændig. For ellers kunne vi lige så godt slå os sammen, siger Robert Sørensen, der smykker sig med tatoveringer op ad de muskuløse underarme.

Hans erklærede mission i Glostrup er at ændre tingene inde fra.

– Jeg er blevet mindre rabiat med tiden, men jeg har nu altid gået ind for, at man skal være åben og ærlig omkring sine mål, ligesom man skal forvente åbenhed af andre. Eksempelvis er jeg da ikke bange for at sige, at Glostrup Privatskole ikke ville få lov at komme i gang, hvis det stod til mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top