fbpx
Intet guld på gaden
KV13 bruge sin erfaring fra det private til at udnytte skattekroner i Brøndby Kommune bedre, så skatten kan sættes ned.

Af Jesper Ernst Henriksen

Der ligger ikke guld og flyder i gaderne i Brøndby. Det er de fleste vidst klar over, men hvis man graver nok i kommunens budgetter, så er der guld at finde, mener Carsten Zacho.

– Produktivitetskommissionen har påvist, at der i det kommunale er cirka 23 milliarder i produktivitetsforbedringer, hvis man arbejder som de bedste. Det handler om at reducere bureaukratiet, papirnusseriet og meningsløs kontrol. Hvis man alt andet lige omregner det til Brøndby Kommune, så svarer det til 150 millioner. Det er ikke nemt, det er ikke guld, der ligger på gaden, der bare skal ud og samles op, så havde socialisterne gjort det. Der skal arbejdes seriøst med at finde de her penge, siger han.

Deltagelse i kommunalarbejdet regner han med at kunne finde tid til ved siden af sit normale arbejde som chef i DHL i Brøndby, måske kan han endda udnytte nogle af de erfaringer han har fra sit arbejde i kommunalbestyrelsen i Brøndby.

– Det er en stor international virksomhed, så jeg rejser en del rundt i Europa og får input. Jeg får set, hvordan en virksomhed med en halv million ansatte bliver drevet. Jeg sidder også med det mere strategiske arbejde, altså de projekter, som skal sætte i gang og med kvalitetsmåling af, om godset kommer frem til tiden, siger han. Produktivitetsforbedringerne  på de ca. 150 millioner kroner skal primært gå til skattelettelser. Først og fremmest skal grundskylden holdes i ro krone for krone og så skal dækningsafgiften helst fjernes helt.

– Dækningsafgiften casino online er en kommunal særskat på erhvervslivet på 9,9 promille. Den giver 60 millioner kroner om året. Penge som virksomhederne kunne have brugt til at investere i nye bygninger og maskiner. Når vi samtidig har Danmarks næsthøjeste ungdomsarbejdsløshed, så giver det ikke nogen mening, at vi tapper erhvervslivet for penge, siger han.

 

Bedre skoler

Carsten Zacho har to børn på Brøndbyvester Skole, som han kalder en god gennemsnitslig dansk folkeskole.

Han bor selv i Brøndby Strand så Brøndbyvester Skole var et aktivt valg.

– Før skolesammenlægningen hørte vi til Langbjergskolen. Vi havde nogle møder med skoleinspektørerne, og Kim fra Brøndbyvester Skole var virkelig fornuftig. Vi havde også kig på nogle private skoler, men valgte folkeskolen, siger han. Han vil gerne give skolerne mere ansvar og selvstændighed, så det bliver op til den enkelte leder at sammensætte det bedste team, eksempelvis ved at hyre gode lærere og fyre dårlige lærere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top