fbpx
Idræt på skoleskemaet – tænk alternativt
KV13 Med den nylig vedtagne skolereform, som træder i kraft i 2014, er det planen at eleverne skal have mere motion.

Af Poul Gaardbo, DF i Brøndby

Der skal nemlig være fysisk aktivitet hver dag.

Det bør Brøndby Kommune udnytte på en konstruktiv måde, således at eleverne kan få kendskab til sportsgrene, der p.t. ikke kan dyrkes i kommunen. Desuden kan flere idrætsgrene dyrkes på alternative måder, så de kan tilpasses skolerne.

Ikke alle elever er jo interesseret i de samme sportsgrene.

Boksning kan, uden at der bliver slået på hinanden, dyrkes i disciplinen ”Action-Test”.  Både drenge og piger kan med succes være med.

”Action-Test” er almindelig fysisk træning med særligt fokus på sjipning, plethandsker, sandsæk og skyggeboksning. Tilsvarende alternativer kan laves i andre sportsgrene, så de passer til skolernes idrætstimer og begge køn.

Sportsgrene som vægtløftning, brydning og boksning, der med succes dyrkes i lande, hvorfra mange af vores indvandreborgere har deres baggrund, kan tages op og bruges som en del af kommunens integrationsprojekt, samtidig med at alle eleverne får et bredere idrætskendskab.

En succesfuld præsentation i skolerne kan medvirke til at etablere idrætsklubber, hvor vi kan få indvandrerforældre med som trænere og ledere.

Ved ”Ungdomsdemokratidag i Brønden” havde 8 C, Brøndbyvester Skole, et projekt, der måske kunne gå i den retning. Der var til arrangementet inviteret ”elever, politikere m.fl.”, og som opstillet for Dansk Folkeparti til kommunalvalget, havde jeg glædet mig til at komme og høre om dette projekt og diskutere det med eleverne.

Jeg havde en god snak med eleverne om deres tanker og planer og talte efterfølgende med læreren, men vores samtale blev brat afbrudt af borgmester Ib Terp, med ordene: ”Gaardbo, det er ikke her, du skal holde politiske taler!”. – Jeg blev bedt om at gå, hvilket jeg jo så var nødt til.

Samtalen med læreren blev desværre aldrig færdig. En yderst beskæmmende beslutning fra borgmester Ib Terp på en dag, der skulle handle om demokrati.

 

Svar: Sagen er enkel

Af Ib Terp, borgmester

Sagen er enkel: Der findes offentlige arrangementer, som alle kan deltage i. Og der findes lukkede arrangementer, som man kun kan deltage i, hvis man er inviteret. Det pågældende arrangement den 8. november var et lukket arrangement, og Poul Gaardbo var ikke inviteret. Derfor bad jeg ham om at forlade lokalet.

Lidt uddybende om arrangementet – selv om det principielt intet har med sagen at gøre: Brøndbys skoler afholder en årlig demokratidag i november måned. Tidspunktet har intet med valget at gøre. Det er valgt, fordi det passer ind i skolernes planlægning – og foregår altså også i de år, hvor der ikke er valg. På dagen dyster 8.klasserne om projekter, som de gerne vil have kommunalbestyrelsen til at gennemføre. Derfor er alle kommunalbestyrelsesmedlemmer inviteret til at deltage og drøfte projekterne med eleverne. Dette betyder selvfølgelig ikke, at der i år med kommunalvalg er fri adgang for 60-70 håbefulde kandidater.

Poul Gaardbo har masser af muligheder for at drøfte samarbejde med skolerne. Han valgte bare det forkerte tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top