fbpx
Ib Terp vælter ikke, før han væltes
BRØNDBY Robust er det første ord, der falder Ib Terp (S) ind, når han skal beskrive sig selv som borgmester. Men det betyder ikke, at han altid sover som en bjørn.

Af Mette Lyhne

Hvis Ib Terp var de tre små grises hus kunne de sove roligt. Den 69-årige borgmester er blevet pustet til med orkanstyrke dagligt i de to perioder, han har stået i spidsen af Brøndby, og han er ikke væltet endnu.

– Nej, jeg er robust. Det bliver man nødt til at være, siger han fra den anden side af mødebordet i det kontor, der er borgmesterens og derfor hans frem til november.

Ib Terp er ikke en politiker, der lader munden løbe. Det der bliver sagt bliver formuleret først, leveret og efterfulgt af et lille blik for at sikre, at det nåede helskindet frem til modtageren.

– Selvfølgelig påvirker det mig, når der er sager der er hårde, siger han og fortæller, at nattesøvnen en sjælden gang imellem godt kan være sværd at lade sig gribe af, når en diskussion har været særligt ophedet.

 

Svære valg

En af de diskussioner, der har fået mange til at kaste en del vrede mod Ib Terp er skolereformen, der gjorde mange Brøndby-skoler til få.

– Jeg tror, jeg var med til 19 forældremøder, og der var rigtig mange skældsord, fortæller borgmesteren.

Alligevel er det endt med at blive en sejr.

– Vi gjorde helt sikkert det rigtige, og det er mit indtryk, at undervisningen er blevet bedre. Og tilfredsheden er stor blandt eleverne, siger Ib Terp og peger på, at flere forældre, der valgte at flytte deres børn på grund af skole sammenlægningerne nu vælger at lade de mindre søskende gå i skole i Brøndby igen.

 

Stoltheden

Ib Terp blev ikke overrasket over meget, da han tiltrådte det folkevalgte job som borgmester.

– Jeg har jo været leder i mange år, som han siger.

Kun én ting har været en overraskelse – antallet af Brøndby borgere, der henvender sig direkte til ham for at få hjælp.

– Mange af dem er jo i en desperat situation, men alligevel er det ikke altid, vi kan hjælpe, siger Ib Terp.

Men selvom det er hårdt er der slet ingen tvivl om, at Ib Terp er vild med sit job.

– Jeg kan lide at træffe beslutninger og jeg er stolt af min kommune, siger han.

Hvis han skulle skrive stillingsopslaget til det job, han ikke vil af med, så er det først og fremmest, at man ikke skal være arbejdssky.

– Man skal være villig til at arbejde langt mere end de 37 timer og give afkald på en del ferie, siger Ib Terp, der heller ikke har haft en eneste sygedag i den tid kæden har været hans.

Ib Terp håber på, at bruge sin næste periode på at blive ved med at udvikle den gryende stolthed over at være Brøndby borger, som han fornemmer, er der.

– Der var engang, hvor folk fra Brøndby gik og trykkede sig lidt. Sådan er det ikke mere. Det er et godt sted at bo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top