fbpx
I dag er plejehjem mange ting
DEBAT Efter den megen negative omtale i visse medier af vore plejehjem vil det være rigtigt at pege på de mange positive aktiviteter, der i dag foregår på vore plejehjem.

På Spisegruppens vegne Aksel Rasmussen, Nygårds Centeret

 

Efter det i generationer, hvor plejehjem var lukkede institutioner, er det i dag levende dele af bydelene.  Her i Brøndbyøster er vi daglig 20 – 30 hjemmeboende pensionister, som kommer hver dag og spiser vores varme mad i Ældrecenteret på Nygårds Plads. Det er forebyggende arbejde, når det virker bedst.  Vi betaler 47 kroner for hovedretten og 14 kroner for biretten.  Med tilværelsen som pensionist følger jo naturligt med, at den ene part i ægteskabet falder bort. Så står den anden part alene og det vil altid give bedre livskvalitet, at man sørger for at komme ud blandt andre mennesker.

Her i ældrecenteret er som sagt mange, der kommer hver dag mange kommer jævnligt, og det skaber samhørighed, næsten som dengang på arbejdspladsen. Man taler sammen om alle livets aspekter.

Det førte til, at vi her tirsdag holdt en lille fest, de, der ønskede at deltage, betalte et rimeligt beløb, så vi fik dagens ret, det var flæskesteg.  Vi startede med velkomstdrik, så fik vi vin til maden og derefter kaffe med lagkage.  Og så havde vi levende musik, som jo også gør det hele rigtig festligt.  Den slags tiltag smitter jo af på huset og giver liv i hverdagen.

Der kan være ældre, der kommer ind på plejehjemmet til aflastning, nogle kommer til genoptræning – alle har glæde af, at det er et åbent hus, hvor det er naturligt at møde bekendte, som også kan fortælle om små og store ting, der sker i vores område.

Personalet på centeret er altid venlig og imødekommende og gør deres bedste for, at alle kan føle sig godt tilpas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top