fbpx
Har du et arbejde?
ZONE 43 En af de helt store udfordringer for den borgmester, der kan sætte sig til rette på rådhuset efter valget, er den stigende arbejdsløshed blandt unge i alderen 15-24 år. I Glostrup er den stigende og tæt på 1,5 procentpoint højere end landsgennemsnittet på 13,5%. Men er det bare de unge i Glostrup der er for dovne og kræsne, eller hvordan ser virkeligheden ud for de mange unge arbejdsløse? Der er nok arbejdspladser, fortæller Ritchie. Men der er til gengæld også mange om buddet. Christofer havde svært ved at finde et job, på grund af sin manglende erhvervserfaring. Vi har snakket med tre typiske Glostrup drenge, og er gået på gaden for at tegne et billede af de unge i Glostrup’s forhold til arbejdsmarkedet.

Maria Tromborg Jensen

– Jeg er i gang med et uddannelsesforløb som SOSU-Assistent, jeg er SOSU-medarbejder men har valgt at læse videre. SOSU-assistent er også et godt springbræt hvis man vil noget senere, jeg har blandt andet tænkt på at blive fysioterapeut. Her i starten af november skal jeg på skoleforløb på Glostrup Hospital i 3 måneder, efter det er der et skoleforløb mere i tre måneder indtil jeg er færdig i 2015. Jeg skiftede direkte fra HG til SOSU uddannelsen, da jeg kunne mærke at jeg brændte mere for det end for at stå i tøjbutik.

 

Nina Joy Andersen

– Jeg har et job, jeg arbejder hos Frelsens i Rødovre Centrum. Det arbejde fik jeg efter at have skrevet en uopfordret ansøgning, jeg afleverede den direkte i hånden i butikken. Så fik jeg så svar seks måneder senere.

 

Monika Szczesny

Ja jeg har et arbejde. Jeg studerer på pædagog seminaret, og ved siden af det arbejder jeg i Bauhaus i Glostrup, i kassen. Det har jeg gjort i 3 år, jeg arbejder cirka én gang pr. uge, nogle gange lidt mere. Jeg fik jobbet da en af mine veninder der allerede arbejdede der, fandt ud af at de skulle bruge en ekstra til kassen. Så hjalp hun mig og satte en jobsamtale op med Bauhaus og mig, og efter den gik der lidt tid så.

 

Trine Almskou

– Ja jeg har et arbejde, jeg arbejder i Føtex bageren i Glostrup Shoppingcenter. Jeg fik det arbejde, fordi jeg skrev en ansøgning online. Så kom jeg til en samtale i Føtex, hvor jeg fik jobbet i bageren ca. to uger efter samtalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top