fbpx
Gris på gaflen
Af Marianne Friis-Mikkelsen- kandidat for de konservative i Vallensbæk.

Hr. Kenneth Kristensen Berth- hvor er det dog ærgerligt at se dig skrive at Vallensbæk har et svinekødsforbud.

Som du forhåbentlig ved, har Vallensbæk en kostpolitik, som kan læses på Vallensbæk- og dagtilbuddenes hjemmesider, og den fortæller meget klart at der i dagtilbuddene serveres kost som tager udgangspunkt i dansk kulturtradition; at alle børn i alderen 0-6år får en sund og ernæringsrigtig kost, men at der vises respekt for kostvaner i andre kulturer.

Det betyder at vores udemærkede køkkenassistenter/køkkenledere gør deres ypperste for at fremstille og servere et sundt måltid for alle børn; herunder også en god frikadelle, en god gang boller (til ris i karry) og ved juletid en dejlig flæskesteg-alt sammen fremstillet af svinekød.

Og det kan faktisk lade sig gøre at tilgodese både danske og øvrige kulturer. I dagligdagen serveres mange grøntsager, der er som regel en ugentlig dag med fisk, og en ugentlig grøddag. Når menuen står på svinekød er der altid et godt tilbehør således at ingen ”går sultne i seng”!

Når menuen står på rugbrødsmadder er der ligeledes et bredt udsnit af grønt, frugt, fisk og forskelligt kødpålæg af både svin og okse.

Hvis forældrebestyrelser i samråd med personalet har indvendinger mod dette, skal der selvfølgelig være en dialog; men udgangspunktet er kommunens kostpolitik- og det står fast! Velbekomme…..

 

 

1 kommentar om “Gris på gaflen”

 1. Kære Marianne Friis-Mikkelsen,

  Når du forsøger at komme i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk, så ville det glæde mig, hvis du holder dig til sandheden. Derfor nedenstående citater fra det svar, som Forvaltningen i Vallensbæk ommune har givet mig den 29. august 2013:

  ”Ved planlægning af mad til børnene i daginstitutionerne tilgodeses alle børn så vidt det er muligt. Flere institutioner erstatter fx svinekødet ved ”boller i karry” med kalkunkød og leverpostejen erstattes med kyllingepostej.”

  ”Sommerfuglen serverer både halalslagtet kød og kød der ikke er halalslagtet. Der serveres ikke svinekød, men det skyldes at institutionen har valgt at kylling, kalkun og fisk er sundere og derfor hellere vil servere det.”

  ”Syvhøjvænge serverer overvejende halalslagtet kød.”

  ”Løkkebo serverer overvejende halalslagtet kød men også kød der ikke er.”

  Med andre ord der gøres store anstrengelser for at komme af med svinekødet i alle institutioner – og i en institution serveres der ikke svinekød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top