fbpx
Glostrup klapper hesten med offentlighedslov
GLOSTRUP Offentlighedsloven giver generelt en større adgang til aktindsigt end tidligere, udlægger Glostrup Kommune i dagsordenen til november måneds møde i Kommunalbestyrelsen.

Andre – især medier – mener, at offentlighedsloven begrænser granskningen af offentlige dispositioner og beslutningsprocesser, og at vigtige sager fremover ikke i nær så høj grad vil komme til offentlighedens kendskab.

Hvad der er sandt, vil fremtiden vise.

Men før der endelig vedtagets noget lokalt om denne nye og omdiskuterede lov, vil Glostrup Kommune venter på Københavns Kommunes ageren i sagen. Og den trækker ud, er det kommet frem. Københavns Kommune skal nemlig først have vendt sagen lidt mere internt samt spurgt KL herom.

På et møde 12. juni 2013 godkendte Glostrup Kommunalbestyrelse, at Glostrup Kommune ville afvente Københavns Kommunes redegørelse vedrørende en såkaldt komparativ (sammenlignende, red.) analyse af den gældende og den nye offentlighedslov med henblik på at genoptage sagen, når denne ville foreligge i september 2013.

Københavns kommune har oplyst, at opgaven har vist sig at være mere omfangsrig end først antaget. Københavns Kommunes redegørelse vil blive forelagt, når den foreligger.

– De er endnu ikke færdige med at behandle sagen, så vi venter også med at beslutte noget. Der kan komme en beslutning herom i starten af det nye år, siger borgmester John Engelhardt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top