fbpx
Glostrup får dresscode for bygninger og skilte
GLOSTRUP Som et led i bestræbelsen på at de offentlige arealer i Glostrup Kommune, såsom veje, stier, pladser og parker, skal fremstå pæne og indbydende, har Center for Miljø og Teknik udarbejdet manual for byinventar.

For byinventaret, der gælder bænke, affaldsspande, vejnavneskilte, cykelstativer og lignende, giver manualen retningslinjer, hvor der er lagt vægt på kvalitet og robusthed i et enkelt tidløst design, lyder det fra Glostrup Kommune.

Manualen er udformet som et opslagsværk, som kan udvides med yderligere byinventar, hvis der er behov for dette og gældende for hele kommunen. Men for at fremhæve kommunens forskellige typer af byområder er der skelnet mellem udstyr i bymidten, i parker, eller i øvrige dele af kommunen. Hovedparten af byinventaret er dog fælles for hele kommunen.

– Skiltningen i byrummet skal være bedre og mere ensrettet, siger borgmester John Engelhardt.

– Det skal være let genkendeligt, og det skal være sådan, at man ikke skal lede efter rådhus eller sprogcenter.

Jeg ser gerne lidt mere omkring parkerne og ved byskilte. Det har altid været sådan, at når der ingen skiltning er, så var man i Glostrup.

Engelhardt mener, at det sidste års diskussion om byvåbnet er kendetegnende for denne debat, hvor Glostrup Kommune gerne vil vise, at ”vi er vores egne”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top