fbpx
Gamle tørre mænd eller unge damer
ZONE 43 Et liv som lokal politiker kan sagtens harmonere med et ungdoms liv og behøver ikke koste venskaber og kæreste. Der skal dog prioriteres skarpt fortæller den yngste kandidat til kommunalvalget i Glostrup, Piet Papageorge (V), i et interview med ZONE43.

Af Jonas Madsen, formand for Ungdomsrådet i Glostrup

Det er ganske få unge i alderen 18-25, der møder op ved stemmeurnerne den 19. november. Det er endnu færre der interesserer sig for lokalpolitik, og det hører bestemt til sjældenhederne at man ser en ung kandidat, der rent faktisk har en mulighed for at blive stemt ind.

Men den mulighed står 20 årige Piet Papageorge nu overfor, som nummer 4 på venstres kandidatliste er der en god chance for at den unge venstremand bliver en del af kommunalbestyrelsen efter valget. Men hvordan får man et ungt liv med piger, byture og sjov til at rime på en lokalpolitisk karriere? Vi har sat Piet Papageorge i stævne, for over en kop kaffe at høre nærmere om det at være ung og politiker.

 

Kæreste og politik

– Jeg fester stadig og det vil jeg jo fortsætte med, fortæller den unge kandidat da vi spørger ham om hvordan man får tid til at være ung og politiker.

– Jeg tror, det handler om at splitte tingene op, og sige nu er det politik, nu skal jeg læse den her rapport og så må man lade være med at se en serie, fortsætter han.

Ved siden af politikken, fylder også løb, spejder og uddannelse en del. Derfor handler det om at kunne prioritere sin tid rigtigt fortæller Papageorge, en ting han lærte da han gik på gymnasiet.

– Der måtte jeg bare sige, mandag er der bestyrelsesmøde, tirsdag skal jeg skrive aflevering onsdag er der spejder, torsdag fest..

Kæresten skal der selvfølgelig også være tid til.

– Nogle gange bliver det lige til et par timer om aftenen efter et møde, fortæller Piet Papageorge. Men der kan også findes tid til både middage og biografture.

– Det skulle jeg da mene, jeg ved ikke om hun vil have mere, men det er vist okay nu, griner han.

 

Almindelig og anderledes

Når man sådan sidder og iagttager Piet Papageorge mens han energisk taler om politik, ligner han umiddelbart ikke en typisk Venstre mand.

Han er da også blevet forvekslet med Enhedslistens kandidat ved en debat på Produktionshøjskolen i Glostrup.

– Da jeg kom ind i receptionen og spurgte efter debatten, bemærkede receptionisten at jeg måtte være Enhedslistens kandidat, fortæller Piet Papageorge med et stort grin.

Han læser også sjældent aviser fortæller han.

– Jeg prøvede at abonnere på Børsen, men det blev simpelthen for tørt.

Han er dog begyndt at læse Folkebladet, for at følge med i hvad der sker lokalt, fortæller han stolt.

 

Flere unge i KB

Der begynder at tegne sig et billede af en speciel ung fyr, der ikke lader sig presse ind i politiske stereotyper.

Han ligner og vil ikke ligne de politikere man ser på TV. Han ville heller ikke bare finde sig i at blive en såkaldt ”stemmesluger” på Venstres liste.  – Jeg fik sat nogle ting på spidsen og startede nogle debatter i Venstres bagland, og der skete et skift fra at man så på mig som stemmesluger, til at jeg kan faktisk være et aktiv for os (V red.), fortæller Piet Papageorge.

Han mener der trænger til at blive skiftet lidt ud, blandt pladserne på rådhuset.

Og jo flere kvalificerede unge man får i Kommunalbestyrelsen, jo flere får man også til at interessere sig for politik håber Papageorge.

– Man viser ikke bare at det kan lade sig gøre, men måske kan man også gøre nogle af »processerne mere kreative, siger Piet Papageorge.

 

Ren Messi

Der er måske mange unge i Glostrup der umiddelbart ikke vil kunne se sig selv i den utrolige energiske VU’er, men selv understreger han dog, at alle unge har mulighed for at engagere sig i politik.

De første spæde trin kan være at melde sig ind i et ungdomspolitisk part. »Bare interessen er der, så kan man melde sig til fordi man synes det er sjovt, så lærer man om politik hen ad vejen«, siger Piet Papageorge.

– Der er jo heller ikke nogen der er ”Messi”, når de melder sig til fodbold, fortsætter han med et skævt smil.

Han skynder sig også at skyde forestillingen om at politik er kedeligt, ned.

– Der er kæmpe forskel på ”gammel mands”-politik og ungdoms-politik, siger Papageorge. Ungdomspolitik er langt fra så tørt som det man ser upfront på TV, hvor det er de tunge sager der hersker, slår han fast.

Og i de ungdomspolitiske partier, bliver der også plads til både politisk snak, hygge og en ”håndbajer”.  – I VU har vi tit møde tæt på ”Pilen” (Bodega Pilen red.), og så får man lige en enkelt dér efter mødet, siger Piet Papageorge.

I et ungdomspolitisk parti har man også selv mulighed, for at styre hvor meget tid man vil bruge på partiet fortæller VU formanden.

– Ens politiske interesse behøver på ingen måde at koste ens ungdomsliv, man skal måske bare prioritere lidt, slår han fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top