fbpx
Flere skal ned og stemme denne gang
BRØNDBY Elif Demir Gökce mener, at flere ikke etniske danske skal udnytte deres stemme denne gang, for det er vigtigt, at både forskellige holdninger og kulturer er repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

Af Jesper Ernst Henriksen

Som dansk-tyrker i Brøndby møder Elif Demir Gökce mange af Brøndbyborgerne med en anden etnisk oprindelse end dansk. Det er i høj grad dem, der trækker valgdeltagelsen ned i Brøndby. Derfor er det dem, Gökce fokuserer på sin sin kampagne.

– Jeg har været til møde de steder, hvor de etniske samles og fortalt dem, hvor vigtigt det er, at de stemmer. De behøver ikke stemme på mig, men bare bruge deres stemme. Hvis du ikke stemmer nogen ind, er der ingen, der kan tale din sag, siger hun. At der ikke er nok, der kan tale de etniskes sag, kommer i høj grad til udtryk på det sociale område. Når kommunen for eksempel tvangsfjerner børn, kender embedsmænd og politikere ikke nok til forældrenes kultur, mener Gökce.

– En af mine hjertesager er tvangsfjernelser af børn. I 2011 var der fjernet 113 børn i Brøndby Kommune, jeg har ikke kunnet få tallene fra 2012. Det er jo lidt pudsigt, lige op til et valg. 113 børn det er rigtig rigtig mange børn, selv i en kommune som Brøndby. Familierne er måske socialt belastede, men de er også magtesløse. De ved ikke, hvad de kan gøre, hvad der rykker i det kommunale system. Hvis vi havde nogle politikere i socialudvalget, der kendte baggrunden for sagerne, så tror jeg, mange sager ikke ville ende i tvangsfjernelser. Det er vigtigt, at vi i socialudvalget har nogle politikere, der kender det etniske miljø, kender det kulturelle, religiøse og sproglige miljø, mener hun.

 

Borgernes retssikkerhed

Det er også vigtigt, at borgerne har et sted at gå hen, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet af kommunen, eller hvis de ikke forstår en afgørelse.

Derfor vil Gökce oprette en borgerambassadør i kommunen.

– Det, jeg kæmper for, det er, at vi skal værne om vores retssikkerhed. Jeg vil gerne have, at de sager, som har personlige eller økonomiske konsekvenser for borgere eller virksomheder bliver behandlet grundigt. Borgerne skal have mulighed for at bede en borgerambassadør om at kigge på deres sag. Der skal ikke være nogen, der er dårligt stillet overfor kommunen, fordi de ikke har pengene til en advokat, siger hun. Hun fortæller om flere sager, hvor hun har oplevet borgere få uretfærdige afgørelser, i et enkelt tilfælde simpelthen fordi borgerne ikke forstod, hvad det var de skrev under på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top