fbpx
– Det er jo borgernes skattekroner
GLOSTRUP Peter Sørensen fra Socialdemokraterne er den siddende borgmesters største rival om hovedkontoret på Glostrup Rådhus.

Det kan godt være, at han er ydmygheden selv. Og det kan godt være, at han er tør og mest til fakta.

Men der er en grund til Peter Sørensens væremåde.

Den skaber resultater.

Til dagligt er den i dag tidligere jyde dybt involveret i bekæmpelsen af Københavns narkokriminalitet. Arbejdet foregår fra hans forhørskontor i det indre København, hvor han har en titel af politiassistent i Københavns Politis afdeling for Organiseret Kriminalitet.

Så når Peter Sørensen sidder til benhårde budgetforhandlinger med erfarne politikere i jakkesæt foran sig, er det ikke det mest skræmmende syn, der møder den rødhårede og nærmest spinkle mand med den højfrekvente, monotone stemmeføring.

Nej, hverdagen går for ham med at kortlægge eksempelvis import af narkotika i kilovis, der ikke sjældent kommer ind over grænsen af hærdede kriminelle og bandemedlemmer. De typer afhører Peter Sørensen dagligt.

At stykke politiske sager sammen, så det giver mening for borgeren og for den kommunale pengepung, evner Peter Sørensens, og kompetencerne kommer nok af den arbejdsmæssige øvelse samt 16 år i kommunalpolitik.

– Nu vil jeg jo ikke være løftebryder, men jeg vil garantere for, at jeg bruger alle min evner til at arbejde for borgerens bedste i Glostrup Kommune.

Og dét gør man ved at sætte sig ind i sagerne grundigt og være troværdig om alt, hvad man laver.

 

Tage ansvar for andre

Socialdemokraterne på den nationale scene har været ude for et stort blæsevejr siden folketingsvalget, og dramaet har da heller ikke været småt lokalt i Glostrup, i forbindelse med sagerne omkring Charlotte Bangstrup og Søren Enemark.

Peter Sørensen taler – måske også derfor – meget om troværdighed. Men også om at alle borgere kan stole på, at Socialdemokraterne er deres parti i kampen for fællesskabet.

– Det er sværere at tage vare på hinanden end bare på en selv. Hos mig og Socialdemokraterne vil pengene ikke være indgangsvinklen, ligesom det har været de sidste fire år for de liberale partier, men derimod den menneskelige dimension, siger Peter Sørensen.

Ok, men hvor vil du finde pengene?

– Der er penge nok, hvilket skyldes regeringens begrænsninger over for kommunernes budgetter. Og de penge skal borgerne have gavn af. Det er jo borgernes skattekroner. Når vi eksempelvis begrænser handicappedes mulighed for ledsagelse til at komme ud og se håndbold en weekend ved at skære i kørselstilskuddet, er det bare ikke godt nok. Vi skal sørge for, at vi alle får et værdigt liv og ikke bare tænke, at skattelettelser i sig selv er en gevinst. Jeg er en helt almindelig flad mand, der via interesse for lokale forhold er blevet politiker, og som vil have fokus tilbage på borgeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top