fbpx
Den effektive kommune
VALLENSBÆK Vallensbæk Kommune er blandt landets mest veldrevne målt på udgiften pr. borger.

En Vallensbæk-borger koster i gennemsnit kommunen 52.274 kroner om året, mens nabokommunerne bruger over 70.000 kroner årligt pr. borger.

Der er tale om den samlede udgift til alt lige fra byudvikling, transport og infrastruktur over undervisning og kultur til sundhed, beskæftigelse og administration.

Det viser Berlingskes Kommuneindeks, der placerer Vallensbæk på en samlet 6. plads af landets mest effektivt drevne kommuner.

Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen er selvsagt glad for den flotte placering, som han til dels tilskriver kommunens meget bevidste økonomisk ansvarlige kurs.

– Men en anden vigtig grund til at vores borgerudgifter er så lave er, at vores borgere generelt er sunde og raske. Vi gør meget ud af forebyggelse. Det koster selvfølgelig noget på kort sigt, men tjener sig ind på langt sigt – det kan vi se på vores udgifter til ældre, hvor vi er blandt de allerbilligste i landet pr. borger. Det er nemlig ikke noget problem at have mange ældre borgere, så længe vi hjælper dem til at holde sig friske og aktive, siger Henrik Rasmussen.

Kommuneindekset kan ses på b.dk/kommunalvalg/borger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top