fbpx
Demokratiske Socialister i Brøndby
DEBAT Af Allan Nielsen

I Demokratiske Socialister var første prioritet naturligvis, at vi kunne holde vores mandat. Men da vi vidste, at SF stod til afklapsning, fordi mange hoppede over til A og Enhedslisten ville stille op, var vi klar over, at mandatet kunne ryge. Derfor foreslog vi Ø, at vi fik pladser på deres liste, som de havde haft på vores liste ved valgene i 2005 og 2009, men det var de desværre ikke interesseret i.

Derfor måtte vi have en ”plan B”, og den gik ud på at bremse den store fremgang, som Venstre og Dansk Folkeparti blev spået i medierne. Så vi satsede også på at sikre et samlet valgforbund for  hele ”rød stue”, der også inddrog Socialdemokratiet, selv om SF af taktiske grunde og de radikale af politiske grunde ikke var vilde med at være sammen med A.

Men vores plan B holdt, mens ”blå stues” aggressive kritik af udviklingen Brøndby – der til tider mindede om ”rede-pisseri” – kun flyttede et par procent af vælgerne. Da resultatet forelå, måtte ”blå stue” se i øjnene, at deres ønske om ”systemskifte” i Brøndby godt nok var gået i opfyldelse, men at det betød, at der atter var et rent Socialdemokratisk flertal.

Nu satser vi på, at Socialdemokratiet har lært af de seneste fire år, så de ikke forfalder til den gamle ”vi alene vide”-politik, hvor de tromlede alt og alle ned. Derudover håber vi, at Enhedslisten ud fra et socialistisk livssyn vil overtage Demokratiske Socialisters rolle som forsvarer af den enkelte borgers ret til et godt og meningsfuldt liv i det lokale fællesskab.

Og så skal der lyde en tak til de mange vælgere, der har givet os mulighed for at tale vores sag i byrådssalen gennem de mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top