fbpx
Brøndby vil have flere til at stemme ved kommunalvalg
BRØNDBY Den lave valgdeltagelse ved de seneste kommunalvalg skal hæves. Derfor kan brøndbyborgerne tyvstarte valget og stemme allerede nu - i alle tre bydele.

Selv om mange lande fortsat er misundelige på Danmarks høje valgdeltagelse, så havde kommunalvalget i 2009 den laveste valgdeltagelse i 39 år.

På landsplan var valgdeltagelsen historisk lav på 65,8 procent. Blandt de unge under 30 år var valgdeltagelsen under 50 procent. Også i Brøndby Kommune stemte under halvdelen af de unge under 30 år. Kun ældre over 90 år havde en lavere valgdeltagelse. Og det er ikke kun et demokratisk problem i Brøndby men i hele Danmark.

Derfor har mange kommuner – herunder Brøndby – besluttet at gøre det nemmere at stemme til Kommunal- og Regionsvalget tirsdag den 19. november.

 

Stem inden valget

I Brøndby kan man allerede nu stemme i Borgerservice på Rådhuset, i Kulturhusene Kilden og Brønden samt på Brøndbyvester Bibliotek.

Fra den 11. november kan man også stemme i Café Perlen i Brøndby Strand. Se hvornår på brondby.dk/valg2013.

Når man stemmer ’på forhånd’ kaldes det at brevstemme. Der er åbent for alle på alle brevstemmesteder, når man brevstemmer inden selve valgdagen. Stemmer man på valgdagen, skal man som altid møde op på det sted, der står på ens valgkort.

Hvis man stemmer inden valgdagen, møder man bare op på det brevstemmested som passer en bedst – i en hvilken som helst kommune i landet – med legitimation i form af sundhedskort, pas eller kørekort. Alle valgkort bliver nemlig først sendt ud i ugen inden valget. Man kan brevstemme helt frem til den 16. november 2013.

– Valgdeltagelsen er især lav hos unge. Og vi ved desværre, at hvis en ung ikke stemmer første gang, de har mulighed for det, så er risikoen stor for, at de ikke stemmer igen. Der er ingen enkel opskrift på, hvordan man styrker valgdeltagelsen til kommunalvalg. Til gengæld er der meget der tyder på, at flere vælger at stemme, jo lettere det er. Derfor har Kommunalbestyrelsen i Brøndby besluttet at man kan brevstemme fem forskellige stedet fordelt på alle tre bydele inden valget, siger borgmester Ib Terp.

2 kommentarer om “Brøndby vil have flere til at stemme ved kommunalvalg”

 1. ingeborg Hansen siger:

  Åbent brev til politikerne i Brøndby. For det første syntes jeg det ekstremt svært at finde noget om de enkelte kandidater der stiller op til valg i Brøndby kommune. Mange har ikke billede på hvis man finder noget og mærkesagerne er meget sparsomme.
  Hvorfor ikke kaste det hele op – nytænkning – Eller måske ikke nytænkning. Hvor der nogen der brænder for bedre daginstitutioner, Hvad med de unge, Hva med skolerne ja det kunne fortsætte i en uendelighed. Luk op for kommunekaserne, hvorfor tør I som politikkere i kommunerne ikke trodse christiansborg? I forvalter borgernes penge, ikke christiansborgs penge eller nogen andres penge. Det borgerne i dette lands penge.
  Drop alle jobcenter cv kurser og alt hvad der kun kan være af kurser for ledige og find noget konstruktivt meningsfuldt at gøre for dem der har svært ved, at finde et arbejde.
  Forstår simpelthe n ikke hvorfor at kommunerne ikke har mere selvbestemmelse, det på høje tide at de får det igen.
  Det er trods alt os som borgere der vælger politikerne i kommunerne, regioner og folketinget.
  Et godt eksempel er En noligforening de har de penge de får ind i husleje til at drive en afdeling og inden for de rammer skal det hele kører rundt. De må ikke lægge en masse penge til side.
  Hvorfor må borgne så ikke bruge vores borgernes penge på at drive deres egen kommune som er der borgerne bor og betaler penge?
  hvorfor er der ingen politikere i brøndby der stiller op til regionsrådsvalget.
  REGIONERNE er vigtige.
  Borgerne har brug for nærvær ikke politikere der sidder på en piedestal og er næsten ikke til at komme i nærheden af. Dette nok mest møntet på politikere der sidder på ChristiANSBORG.
  Lægerne på Hospitalerne skal gøre det de dygtige til nemlig lægefagligt arbejde og ikke en masse administrativt arbejde. Det findes der dygtige sekretærer der kompente til at gøre.
  Ja der meget der kan nævnes miljø, skoler, offentlige veje.
  Senest er det kommet frem at kommunekasserne bugner. HVORFOR GØR DE det.
  Afskaf alt unødvendig registering i hjemmeplejen. Afskaf alle under leverandørerne, det kun fordyrende mellemled. Og viser det sig jo også ikke alt for kompetente medarbejdere i de firmaer der er underleverandører til hjemmeplejen. Ja og kreativ bogføring, hvor man vupti bare sige ups det var en skrivefejl. KOM IGEN i må da kunne gøre det der noget bedre.
  Der også eksempler på borgere der gang på gang er blevet sendt på de samme jobskrivningskurser gennem private firmaer rigtig mange gange og til hvad nytte. Jo en kæmpe udgift for den enkelte kommune og mismod hos den borger der bare partout skal på disse kurser gang på gang vel vidende det intet andet føre med sig end at borgeren mister respekten for kommunen.
  Så lige en anden ting. Husk nu at blive i det parti I bliver valgt ind i af jeres borgere som er deres forlængede talerør I jo er

  1. Mads Louis Orry siger:

   Brøndby Kommunes kandidaters mærkesager formidles på linje med de andre kommuners kandidater. Fx kan du i uges Folkebladet læse om borgmesterkandidaterne fra S og V, men også om andre. Med billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top