fbpx
Brøndby sender mange unge på SU
BRØNDBY Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at kommunen skal have stor tiltro til, at unge på kontanthjælp kan gennemføre en uddannelse.

De har nemlig vedtaget, at der skal lægges ”en kurs, der overvejende anvender en positiv tilgang til de unges ressourcer, potentiale og udviklingsmuligheder i forhold til at påbegynde en ordinær uddannelse.” Det lyder måske umiddelbart positivt, men det kan faktisk ende med at have store konsekvenser for unge på kontanthjælp. Fra 1. januar træder kontanthjælpsreformen nemlig i kræft. Den betyder, at unge under 30, der er på kontanthjælp og ikke har en såkaldt kompetencegivende uddannelse, skal starte på en uddannelse, hvis de er i stand til det. På uddannelsen vil de så få SU i stedet for kontanthjælp, hvilket vil være en markant reducering af deres indkomst. Punktet gav anledning til en mindre debat. Allan Nielsen mente, at man risikerede næsten per automatik at erklære unge for uddannelsesparate. Kommunalbestyrelsen understregede derfor i sin vedtagelse, at alle vurderinger af de unges kompetencer skulle være individuelle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top