fbpx
Brøndby fik ros fra miljøministeren
BRØNDBY Miljøminister Ida Auken blev præsenteret for den genbrugsordning, Brøndby har besluttet at indføre fra sommeren 2014

– Det lyder som om Brøndby har lavet idealmodellen for en indsamlingsordning, sagde Ida Auken.

Ordene faldt på et møde med den lokale SF-afdeling, hvor formand for Teknik- og Miljøudvalget Vagn Kjær-Hansen fortalte om Brøndbys grønne planer. Meningen er at det fra næste sommer skal være lettere for borgerne at sortere affaldet, så Brøndby bevarer flest mulige ressourcer i vores affald.

Når villaer og rækkehuse får deres egne beholdere til papir, plast, glas og metal, kan det genbruges i stedet for at ende i ovnen på Vestforbrænding.

Samtidig erstattes den almindelige skraldespand med en todelt beholder til madaffald og restaffald, som betyder at madaffaldet kan blive til biogas og kompost. Det farlige affald kan afleveres i en rød boks, som stilles ud til skraldebilen.

– Jeg ville ønske, det var lige så let at komme af med det farlige affald, hvor jeg bor. Kommunerne skal lære af hinanden, og jeg synes at mange kommuner kan lære af Brøndby, var ministerens kommentar.

Hun havde også ros til de mange regnvandsløsninger, som Brøndby har etableret siden det store skybrud i 2011.

– Det er vigtigt, at der er et godt samarbejde mellem kommuner, kloakselskaber og rensningsanlæg, når vi skal sikre os mod oversvømmelser, sluttede miljøminister Ida Auken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top