fbpx
Borgermøde i biografom kulturen i Glostrup
GLOSTRUP Over 100 glostruppere havde valgt at tilbringe en aften i Glostrup Bio, da Sofarækken havde inviteret til borgermøde om kulturen i Glostrup.

Sofarækken skitserede ved stormødet, hvordan biografen ved en ombygning kunne blive en endnu større faktor for kulturområdet.

Alle partiernes spidskandidater til kommunalvalget var inviteret, og det benyttede næsten alle sig af. Liberal Alliance og Dansk Folkeparti var ikke med, og sidstnævnte meldte afbud samme dag, som mødet fandt sted.

Sofarækkens formand og projektlederen for ombygningsplanerne lagde ud med at fortælle om baggrunden for ønsket om at bygge om.

Budskabet var, at Glostrup Bio har et godt udgangspunkt for at spille en større rolle som kulturelt og erhvervsmæssigt samlingspunkt. Den velfungerende biograf er toptrimmet med lokaler og teknik og har op mod 100 frivillige. Det må imidlertid erkendes, at yderligere en sal og bedre plads uden om ville give huset mange flere muligheder. En sådan ombygning er skitseret, og det er beregnet, at det vil koste op mod 16 millioner kroner. Mange penge, som Sofarækken ikke selv kan finansiere.

Efter denne præsentation fik politikerne lejlighed til at præsentere deres partis kulturpolitik, herunder i hvilket omfang, biografen indgik i deres visioner. Uden undtagelse gik politikerne ind for, at der fortsat skal være en foreningsdrevet biograf i kommunen, og de fleste partier gav tilslutning til, at der arbejdedes videre med planer for bedre udnyttelse af biografen.

 

Intet håndslag

Der er ikke givet håndslag på den store udbygning, som der var mange meninger om – både hos politikerne og borgerne i salen.

Aktuelt er de kommunalt støttede biografer løbet ind i et problem med, at der et lovforslag på vej, der med baggrund i konkurrencehensyn vil begrænse kommunernes adgang til at støtte biografdrift.

Begrænsningen gælder dog ikke andre kulturelle aktiviteter, der kan finde sted i samme hus. Af andre problemer kan nævnes biografens beliggenhed. Der er begrænsede parkeringsmuligheder, og den eneste måde, biografen kan udvides på, er at bygge i højden.

Da ordet blev givet frit til spørgsmål fra salen, var der stor spørgelyst til politikerne om kulturen i almindelighed og holdningen til biografens udvikling i særdeleshed.

Imod byggeplanerne var først og fremmest Glostrup-listen og Samfundspartiet.

Begge partier støttede dog den lokale, foreningsdrevne, biograf. Men de ville hellere bruge penge på andre ting end den store ombygning.

Der blev på aftenen udleveret 105 fribilletter, der kan indløses til en film efter eget valg. TV2-Lorry filmede fra debatten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top