fbpx
Bilglæde vendt til cykelglæde
GLOSTRUP Tre Glostrup-borgere har gennem tre måneder skiftet bilen til arbejde ud med en elcykel, som de har lånt af kommunen.

En af deltagerne blev så afhængig af den daglige motion og friske luft, at hun købte en elcykel samme dag, som den lånte cykel blev afleveret tilbage.

Charlotte Kirk fra Glostrup arbejder til daglig i Hvidovre og har 13 km til arbejde. Inden hun deltog i projektet, havde hun aldrig cyklet på arbejde, men håbede på, at hun ved at deltage i projektet kunne få det sidste skub til at komme i gang.

– Jeg var fra starten nervøs over, om jeg kunne klare det, da jeg er en kontorpige og ikke dyrker motion i forvejen. Jeg besluttede derfor, at mit mål var, at de tre måneder på elcyklen skulle være en god oplevelse – så måtte reducerede kilo og bedre kondital være en ekstra gevinst. Målet var først og fremmest at gennemføre, fortæller Charlotte Kirk.

Og gennemføre – det gjorde hun.

Charlotte har cyklet hver dag og har tilbagelagt over 1.000 kilometer på cykelstien mellem Glostrup og Hvidovre.

– Da vi gik i gang med projektet, var jeg deltidssygemeldt med en depression, som betød, at jeg ikke kunne overskue at dyrke motion. I dette projekt har jeg fået stillet en elcykel til rådighed i tre måneder, og det gav mig mod på at prøve. Jeg ville aldrig have sat mig op på en almindelig cykel, men jeg havde mod på at prøve elcyklen. Og i dag – tre måneder efter – er jeg raskmeldt og tilbage på fuld tid, siger Charlotte Kirk.

Faktisk er Charlotte blevet så afhængig af den daglige motion, at hun købte en elcykel den dag, hun afleverede den lånte elcykel hos cykelhandleren.

Der er miljøgevinster at hente, hver gang en borger vælger elcykel frem for bil. Færre biler på vejene giver mindre CO2 udslip, mindre partikelforurening og mindre trængsel på vejene. Men det er i lige så høj grad borgernes sundhed, der interesserer kommunen.

Når borgeren får udleveret elcyklen får de også lavet et sundhedstjek på kommunens træningscenter, og efter tre måneder på elcyklen testes de igen.

– Vores erfaringer svarer fint til de erfaringer, andre kommuner har gjort sig, nemlig at deltagerne i gennemsnit forbedrer deres body-age med 1-3 år på bare tre måneder. Og det er jo fantastisk, siger Grøn Guide, Ghita Lentz, der står bag initiativet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top