fbpx
Vejen ud af mørket for AGK
HÅNDBOLD Tidligere AG København-ejer Jesper ’Kasi’ Nielsen har tilsyneladende visioner om at genrejse håndboldklubben, som kollapsede i sommeren 2012. Men der er lang vej.

HÅNDBOLD. Den 13. juli trak rigmanden Jesper ’Kasi’ Nielsen sgsom bestyrelsesformand og satte sin families ejerandel i klubben til salg.

– Vi har kæmpet hårdt, men må for første gang erkende, at noget faktisk er umuligt, lød det dengang til jp.dk.

Nu skriver Nielsen – ifølge flere medier – på Facebook, at han har visioner om at genrejse klubben.

– Jeg er ikke nervøs for at skulle rekruttere spillere til et nyt AGK-projekt. Alle håndboldspillere i Danmark, der vil få chancen for at spille i et kommende AGK, vil tage den. Når først et AGK-projekt er i fulde omdrejninger, så kan ingen andre klubber i Danmark matche det, siger Jesper ’Kasi’ Nielsen til bt.dk.

Rammerne er langt fra på plads endnu. Jesper ’Kasi’ Nielsen er hovedperson i en verserende skattesag, hvor han føler sig uretfærdigt behandlet. Han siger til bt.dk, at han ikke går i gang med det nye AG København-projekt, mens skattesagen er i gang.

I dag hører AG København i øvrigt til i landets femtebedste række, Kvalifikationsrækken. Derfor kan der være lang vej tilbage til toppen, hvis ikke Jesper ’Kasi’ Nielsen finder en genvej.

 Sådan er det gået

Efter konkursen gik licensen  ifølge bt.dk til at drive håndboldklub tilbage til AG Københavns moderklub, Albertslund Glostrup Håndbold.

Den skulle således begynde forfra i 2. division, men på grund af det sene tidspunkt for AG Københavns konkurs måtte Albertslund Glostrup Håndbold se sig hensat til at spille videre i 3. division.

I foråret gik det dog helt galt for Albertslund Glostrup Håndbolds førstehold. Det endte som nummer 10 i rækken og skulle derfor ud i to afgørende playoff-kampe mod TIK Håndbold. Den samlede taber måtte fortsætte tilværelsen i landets femtebedste række, Kvalifikationsrækken. Albertslund Glostrup Håndbold tabte klart de to opgør, og i dag er klubben derfor at finde langt, langt væk fra dansk top-håndbold.

 Vejen til Kasi-comeback

Licensen fik Jesper ’Kasi’ Nielsen som beskrevet hos Albertslund Glostrup Håndbold sidste gang. Går han den vej igen, vil hans nye projekt tage mange år.

Jesper ’Kasi’ Nielsen kan dog også vælge en anden vej. For han kan også finde sig en anden klub, der til daglig spiller på højere niveau end Albertslund Glostrup Håndbold.

Bliver han for eksempel enig med Ajax København om at overtage klubbens licens, begynder Jesper ’Kasi’ Nielsens nye håndbold-projekt i den næstbedste række, 1. division.

Det er dog ikke nok, at han bare bliver enig med en klub om at overtage licensen, forklarer Dansk Håndbold Forbunds leder af Klub- og Elitesektionen, Frank Smith, til bt.dk.

– Helt generelt skal man søge om tilladelse hos DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.) til at overtage en licens. Vores jurister og økonomer vil så kigge på sagen og komme med en konkret vurdering. Den ligger til grund for den endelig beslutning om at tildele en licens. Uden denne licens kan man ikke drive en håndboldklub under os, siger Frank Smith, der ikke forholder sig specifikt til Jesper ’Kasi’ Nielsens nye projekt. MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top