fbpx
Sofarækken vil ombygge Glostrup Bio for 16 millioner
GLOSTRUP 24. oktober kl. 19 arrangerer biograf-foreningen Sofarækken et borgermøde i Glostrup Bio, hvor alle er velkomne.

Sofarækkens arkitekt har udarbejdet en skitse til et forslag om en større udbygning af den forreste del af huset, hvor Glostrup Bio hører til, mens den gamle sal bevares urørt. Prisen er i alt 16 millioner kroner.

– Kommunen kunne tænkes at være interesseret i at være med til at etablere dette kulturelle kraftcenter, siger Arne Christensen, Formand for Sofarækken, der står i spidsen for ombygningen.

På et borgermøde den 24. oktober i biografen vil Sofarækken fremlægge sine  visioner samt skitsen til en mulig ombygning.

Spidskandidaterne fra alle de partier, der stiller op til kommunalvalget, vil være til stede og diskutere, hvad der skal ske med kulturen i kommunen i de nærmeste år.

For tanken er, at Glostrup Bio har potentiale til meget andet end at vise film. Sofarækkens ambition er nemlig, at Glostrup Bio skal være det kulturelle samlingspunkt for egnen.

– På mange måder har vi kræfter til meget andet, og det vil også være nødvendigt i det lange løb at tjene penge på andet end at vise film. Men vi støder ofte på fysiske begrænsninger i den gamle biograf. Med kun én sal kan vi også kun gennemføre én ting i huset ad gangen. En af visionerne er en større ombygning af biografen. En sådan vil kunne skaffe os en ekstra sal, bedre forhold i flere foyerer – og i det hele taget plads til meget mere aktivitet, forklarer Arne Christensen.

Kom til opera i Glostrup Bio

Glostrup Bio har store ambitioner. Fra november kan du se verdens bedste operaer med verdens største stjerner i Glostrup Bio.

Interessen for opera er stærkt stigende, og mange biografer er begyndt at vise transmission fra verdens bedste operahuse. Nu er Glostup Bio også med på vognen.

Søndag den 10. november kl. 13 lægges ud med Tjajkovskijs Eugen Onegin med verdenssopranen Anna Netrebko i en hovedrolle. Operaen optages direkte på Metropolitan Opera i New York, og vises i Glostrup nogle få uger efter. Der vises i alt 10 operaer i sæsonen, som varer til 22. juni.

Biografleder Lotte Warming, hvorfor satser I netop på opera i Glostrup Bio?

– Vi vil gerne medvirke til et bredere kulturudbud på Vestegnen, og starter altså nu med opera. Vi kan eksempelvis se på operaen i Hedeland, at der er stor interesse for opera – også blandt mennesker, der måske ikke tilhører stampublikummet i Operaen på Holmen, siger Lotte Warming.

Glostrup Bio kan tilbyde forestillingerne til cirka en femtedel af prisen i teatret.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top