fbpx
Servicebussen bliver nu endelig til flextur
BRØNDBY Mandag den 7. oktober startede flextur i Brøndby. Nu kan du bestille en bus, hvis du gerne vil køres i Brøndby Kommune.

Flextur erstatter servicebussen, som kører sin sidste tur fredag den 18. oktober.

Der er ikke nogen krav om at man for eksempel skal være ældre eller dårligt gående for at kunne benytte flextur. Flextur kører derhen hvor man gerne vil, og til gengæld skal man også selv være lidt fleksibel med sin planlægning, for Movia kan flytte tidspunktet indenfor en time for at få turen til at passe med andre ture.

Også med hensyn til betalingen er flextur anderledes end den almindelige offentlige transport.

Prisen er godt nok den samme som en tozoners billet i almindelig offentlig transport, nemlig 24 kroner for op til 10 kilometer – men i flextur kan man ikke bruge klippekort, månedskort eller andre billetter. Man skal betale separat for flextur.

Flextur kan bestilles over internettet eller telefonen, og det skal man gøre mindst to timer, før man vil hentes. Man bliver typisk kørt i taxaer eller minibusser, og tit kører bilen en omvej for at samle andre passagerer op.

– Jeg synes, det er et klart fremskridt, at vi laver servicebussen om til flextur. Flextur giver mange flere muligheder, og samtidig er man ikke afhængig af en køreplan, for flextur kører alle dage mellem 6 og 23, siger Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby.

– Jeg er meget spændt på, hvor meget flextur vil blive brugt. Her i Brøndby har vi en rimelig dækning med tog og busser, men hvis nærmeste stoppested er 500 meter væk eller busserne ikke passer sammen om aftenen, kan flextur fylde det hul.

 

Praktisk information

Du kan benytte en Flextur alle dage mellem kl. 06.00 og 23.00. Turen skal blot være påbegyndt inden for dette tidsrum, og start- og slutadressen skal ligge inden for en af de kommuner, som tilbyder Flextur.
En Flextur skal bestilles senest to timer før, du vil hentes. Du får altid oplyst det præcise klokkeslæt for, hvornår du bliver hentet, og du skal være klar fem minutter før dette tidspunkt.

Du kan bestille og annullere ture alle dage kl. 8-18 ved at ringe 7026 2727 – tast 2.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top