fbpx
S: Løkkes troværdighed vel svækket
GLOSTRUP & BRØNDBY Socialdemokraternes borgmester i Brøndby er enig i, at Lars Løkke Rasmussens bilagssag ikke er specielt heldig for valgkonkurrenterne i Venstre.

Lars Løkke Rasmussen har sagt undskyld for overdreven brug af rejsemidler for bistandskroner i søndags. Så må tiden vise, om sagen lægger sig.Folkebladet har dog erfaret, at Venstres kandidater til Kommunalvalget 2013 den 19. november ikke har det let for tiden, når de møder vælgerne på gader og stræder.

Venstres landsformand Lars Løkkes Rasmussen og hans enormt omtalte bilagssag i forbindelse med formandsskabet for NGO’en GGGI står nemlig skarpt i vælgernes erindring. Og dét lader vælgerne Venstres kandidater vide.

Jungletrommerne melder, fra eksempelvis Ugebrevet A4, at de lokale Venstre-kandidater generelt på landsplan også vil være bedre stillet uden den konstante sammenligning med Lars Løkkes Rasmussens massive rejseudgifter som formand for GGGI, hvor han har rejst for over 770.000 kroner. Rejserne for GGGI er delvist finansieret af danske bistandspenge, da den danske stat i alt har bidraget med 90 millioner kroner til organisationen over en tre-årig periode.

 

Ja, bør svække

Kort fortalt skader bilagssagen ifølge Ugebrevet A4 de lokale kandidaters troværdighed. Og nu peger ny måling fra Megafon peger på, at Venstrekandidaternes landsformand ikke mere er danskernes foretrukne statsminister, men derimod Helle Thorning-Schmidt.

I Brøndby sidder Ib Terp som socialdemokratisk borgmester. Han er enig i, at Løkkes sag kan ses som skadelig for hans troværdighed.

– Politiske kommentatorer og kommunikationseksperter, der har udtalt sig, er over en bred bank enige om, at sagen er håndteret dårligt. Jeg er enig i denne vurdering.  Og de mange administrative fejl – alle til Lars Løkkes økonomiske fordel – bør vel svække Løkkes troværdighed. Om sagen skader Venstre på længere sigt, tør jeg ikke spå om, siger Ib Terp, men tør ikke spå om eventuelle lokale konsekvenser af sagen.

Kan Socialdemokraterne garantere, at der ikke vil ske en lignende fejl i Brøndby?

– Jeg har ikke sagligt grundlag for at antage, at en eventuel ny borgmester i Brøndby vil fråse med kommunale midler til personligt brug. Men jeg kan selvfølgelig kun garantere for mig selv. Og jeg vil fortsætte vores hidtidige beskedne linje.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top