fbpx
Politikeres brok over penge til vejkryds førte til bevilling
GLOSTRUP Politikerne i Glostrup har rettet kritik af Vejdirektoratet, efter trafiksikring af vejkryds kørte af banen på grund af manglende finansiering, som ellers var lovet. Nu er pengene pludselig fundet.

”Utilfredsstillende, at Vejdirektoratet ikke vil finansiere den af Vejdirektoratet selv foreslåede løsning.”

Sådan lød kritikken af Vejdirektoratet fra Glostrup Kommune og Kommunalbestyrelsen, der ved septembermødet godkendte indstilling om formelt at gøre sagen politisk og af den vej pege fingeren nedad over for direktoratets handlemåde.

Med andre ord: Brokke sig.

Sagens kerne handler om vejkrydset ved Jyllingevej, Oxbjergvej og Ejby Industrivej. Krydset er af Vejdirektoratet udpeget som en sort plet og dermed et farligt sted rent sikkerhedsmæssigt.

Det vil både Vejdirektoratet og Glostrup Kommune lave om på. Men pengene var i første omgang ikke nemme at finde.

Først var aftalen, at Vejdirektoratet ville finde pengene, derefter bød Glostrup Kommune ind med ønsker til sikkerheden, og til sidst sagde Vejdirektoratet nej alligevel, da projektet blev for dyrt. Deraf kom den politiske brok over de manglende 2,6 millioner kroner til sikkerhedsprojektet, der skulle indbefatte bundne venstresving og udskiftning af nedslidt signaludstyr.

– Vi må konstatere, at projektet er underbudgetteret, og hvis Glostrup Kommune ikke kan bidrage økonomisk, er vi nødt til at sætte projektet i bero, lød meldingen fra Vejdirektoratet.

 

Brokken kom

Meldingen var ikke just populær på borgmesterkontoret, hvor John Engelhardt sidder.

– Det er på ingen måde rimeligt, siger han.

– Da vi overtog Jyllingevej fra direktoratet betingede kommunen sig, at vi fik en vej i rimelig stand og det blev aftalt, at det også betød, at krydset skulle bygges om på direktoratets regning.  Direktoratet bestemte hvordan det skulle se ud.  Efterfølgende vil de så ikke betale det, som det reelt koster at bygge krydset om.

Men nu er det kommet til en, ja, U-vending i sagen.

For John Engelhardt kan melde, at den politiske brok har nyttet.

– Faktisk er der en ny drejning af sagen, idet Vejdirektoratet er vendt tilbage allerede og siger, at de har fundet penge til basisprojektet. Det hjalp således at vi brokkede os, siger en tilfreds Engelhardt.

– Vi får måske ikke alt, hvad vi kunne ønske, men vi får det, som vi er blevet stillet i udsigt.

Hvad dette betyder helt konkret, skal en videre behandling kortlægge, og Folkebladet følger selvsagt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top