fbpx
Kirkeskat sænkes ikke som lovet
GLOSTRUP Regnvandsproblemer hos Østervangkirken er den direkte årsag til, at kirkeskatten ikke kan sænkes i år som først lovet. Og dét er borgmesteren utilfreds med.

Regnvandsproblemer hos Østervangkirken er den direkte årsag til, at kirkeskatten ikke kan sænkes i år som først lovet. Og dét er borgmesteren utilfreds med.

Tilgivelse er en kristen dyd. Menighed såvel som sogn må i Glostrup sætte sin lid til, at borgerne er gode til dette. For kirkeskatten bliver ikke sænket, hvilket det ellers først var blevet lovet med 0,01 procentpoint svarende til 250.000 kroner.
– Vi har bevaret den på samme niveau som sidste år fordi, der er ikke er mulighed for at sænke den igen som først lovet, forklarer Tommy Carlsen, formand for Menighedsrådet.
Grunden er, at menigheden har haft mange reparationer på Østervangkirken, så den fastholder kirkeskatten på 0,67. Den var 0,66 før.
Men havde I ikke lovet at ville sænke den?
– Vi gik ellers med til at hæve og sænke den bagefter, ja.
Ifølge Tommy Carlsen var skattegrundlaget dog forkert udregnet af Glostrup Kommune oprindeligt. Det blev så til, at den lokale kirke havde en efterregning på 490.000 kroner, som den aftalte med kommunen, at den kunne afdrage over to år ved at hæve skatten med 0,01.

– På daværende tidspunkt regnede vi med, at det kunne lade sig gøre at sænke den igen. Men fugtproblemerne i Østervangkirken kom bag på os, forklarer Tommy Carlsen og peger på, at der har været en mangelfuld afvanding omkring kirken, og soklen derfor stod i vand.

Vandproblemer

Når vandet fra de store regnskyl, alle borgere kender kun alt for godt, lander i Østervangkirkens lergrund, og denne bliver hurtigt mættet, kan det ikke løbe fra.
– Det skal vi nu have lavet om, siger Tommy Carlsen.
Han siger, at det daværende menighedsråd måske ikke har undersøgt forholdene godt nok for 45 år siden, da byggeriet pågik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top