fbpx
Godt kæmpet, tøser
FODBOLD 5.653 tilskuere så Brøndby spille 2-2 mod FC Barcelona

Fortsat fra forsiden: Godt kæmpet, tøser

Der var god stemning og masser af tilskuere på Brøndby Stadion i onsdags. 5.653 tilskuere var taget på plads for at støtte kvinderne i kampen mod FC Barcelona. Det er rekord til en kvindeklubkamp i Danmark og den 3. mest sete kvindekamp på dansk grund nogensinde. Et tilskuertal, som mange superligaklubber vil kigge på med misundelse. Det var især en masse børnefamilier, der havde valgt at bruge en aften i efterårsferien på at støtte Brøndbys kvinder. Stemningen var meget positiv, der var en mindre gruppe, der sang Brøndbysange næsten hele vejen gennem kampen, og resten af den næsten fyldte Loxam-tribune gav også god opbakning.

Det har fra starten af denne sæson været et fokuspunkt for klubberne i 3F ligaen at få flere folk på stadion og dermed få flere kommercielle muligheder. Derfor har alle klubber ansat en kommerciel, i Brøndby er det Vibeke Kiowsky. Hun lægger ikke skjul på, at det var et par heldige omstændigheder, der gav det flotte tilskuertal.

– Vi var heldige, at det var efterårsferie, og vi havde FC Barcelona. De to ting sammen gav 5.600 tilskuere, siger hun. Hun siger også, at der går et stykke tid, før man kan se så mange mennesker på stadion igen.

– Vi har ikke flere Champions League-kampe, vi kan udnytte, og vi har først Fortuna i marts.

Brøndbytræner Peer Lisdorf fortalte inden kampen, at dette var sæsonens vigtigste kamp.

– Vi har brug for de her Champions League kampe. De er med til at udvikle spillerne, sagde han.

Den udvikling må han finde et andet sted. For efter 0-0 i Barcelona skulle Brøndby bruge en sejr på hjemmebane for at gå videre. Det viste spillerne i starten af 1. halvleg, at de gerne ville have hurtigt. Brøndby sad på alt spil og kom frem til flere rigtig store chancer, men den sidste skarphed manglede ind til Anja Thorsen efter lidt klumpspil i det lille felt fik bragt Brøndby foran 1-0. Barcelona kom ud af omklædningsrummet med et mål – de skulle score deres første europæiske mål nogensinde, hvilket Marta Corredera sørgede for bare syv minutter senere. Derefter blev Brøndby nødt til at øge presset, hvilket gav flere muligheder den anden vej. En af dem udnyttede Jelena Čanković i det 87. minut. Brøndby fik alligevel hevet en uafgjort hjem, da Simone Boye Sørensen i aller sidste sekund fik bragt Brøndby på 2-2. Barcelona går videre på reglen om flest udebanemål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top