fbpx
Glostrup Kommune fyrer også Tryghedsplejen
GLOSTRUP Glostrup Kommune har nu også mistet tålmodigheden med Dansk Omsorg og Pleje (DOPL)

Dansk Omsorg og Pleje (DOPL) har i store træk vist sig at være det samme firma, som kommunen allerede for to år siden stoppede samarbejdet med.

Den gang gik firmaet under navnet Tryghedsplejen, der nu er kommet i fokus efter Operation X-udsendelen ’Sort hjemmehjælp’.

Det var firmaet Dansk Omsorg og Pleje, som Glostrup Kommune havde godkendt. Men efter Operation X-udsendelsen har borgerne fået uddelt et brev fra deres hjælpere, hvor et andet firma – Tryghedsplejen – tager afstand fra kritikken i Operation X.

– Tryghedsplejen og Dansk Omsorg og Pleje er to forskellige selskaber, og det at de sammenblander tingene på den måde har fået kommunalbestyrelsen til at sige: ’Nu er det nok’. Det skaber jo forvirring og utryghed hos borgerne, siger formand for Socialudvalget Peter Sørensen.

– Vi har ikke længere tillid til firmaet, og derfor har vi nu opsagt kontrakten.

 

Tilsyn afslørede problemer

Glostrup har i et stykke tid haft særligt fokus på Dansk Omsorg og Pleje. Kommunen var på uanmeldt tilsyn i juli, og her viste der sig at være flere kritisable forhold.

Nogle af medarbejderne manglede uddannelsesbeviser. Firmaet havde ikke oplyst, hvilke underleverandører de bruger. Og ved et kontrolopkald til det nummer, som borgere kan ringe til, blev telefonen besvaret af Tryghedsplejen. Medarbejderen, der knapt talte et forståeligt dansk, havde ikke noget kendskab til Dansk Omsorg og Pleje.

– Dengang konkluderede vi, at firmaet skulle have mulighed for at rette op. Vi har eksempelvis fået tilsendt de manglende uddannelsesbeviser. Og eftersom vi ikke har haft borgerklager, så vi ikke grund til at lave et skærpet tilsyn, siger Lene Magnussen, der er direktør for blandt andet borgerkontakt og visitation i Glostrup Kommune.

Men siden sidste uge, hvor Glostrup Kommune blev klar over det omdelte brev til borgerne, er stemningen imidlertid vendt, og Dansk Omsorg og Pleje mister nu Glostrup Kommune som kunde.

 

Nye leverandører tjekkes

Ud over at fyre Dansk Omsorg og Pleje har Glostrup Kommune besluttet, at medarbejderne hos private leverandører fremover skal tjekkes.

– Hos nye leverandører kontrollerer vi medarbejderne hos Skat for at få oplyst, hvor mange der udbetales løn til, og hvor store beløbene er, siger Lene Magnussen.

Allerede godkendte firmaer går uden om den ekstra kontrol.

– Vi har vores almindelige tilsyn af alle private leverandører, og hvis der viser sig at være problemer, må vi jo overveje, om det skal være på en anden måde, siger Lene Magnussen.

ts@tryghedsplejen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top