fbpx
Fuld enighed om budgettet
BRØNDBY For første gang i 20 år stemte alle partier for Brøndby Kommunes budget

Brøndby Kommunes budget blev i onsdags enstemmigt vedtaget. Det er en næsten historisk begivenhed. Det er nemlig ikke sket de seneste 20 år, at hele kommunalbestyrelsen har kunnet samles om et budget. Især Dansk Folkeparti har ofte mere eller mindre frivilligt været uden for budgetforliget. Det var derfor en tilfreds Tom Bech Fredriksen, der stemte for budgettet.

– Vi er glade for, at vi for en gangs skyld kan være med i budgettet. Vi har fået lidt alle sammen. Personlig er jeg glad for, at der er givet så meget til skolerne, sagde han. Også Bente Ritter (V) var glad for den brede aftale.

– Vi har fået lavet en bred politisk aftale. Det er et godt signal at sende til borgerne, at vi selv i et valgår kan samarbejde bredt, sagde hun.

Budgettet er alt i alt på omkring 2,5 milliarder kroner. Politikerne har i år brugt omkring 4 millioner kroner på ekstra driftsudgifter og 43 millioner på anlægsudgifter. Hvad de penge er brugt på, kan du læse i boblerne her på siden. Som Folkebladet tidligere har skrevet, er der derudover givet en skattelettelse på 0,5 promille i grundskyld, hvilket til næste år kommer til at koste 916.000, fordi Brøndby Kommune i 2014 kun skal betale en fjerdedel af skattelettelsen selv. Når kommunen om fem år skal betale hele skattelettelsen selv, koster det årligt 3,6 millioner kroner. Især Allan Nielsen (Å) var imod den skattelettelse, men valgte alligevel at stemme for budgettet.

– Jeg har et principielt problem med en sænkning af grundskylden. Grundskylden er en af de måder, vi kan fordele nogle udgifter mellem dem, der har meget, og dem der ikke har så meget, sagde han.

Til det svarede Ib Terp:

– Grunden til, at vi letter grundskylden, er, at den ville være steget med i gennemsnit 5 % i kroner og øre. Med denne lettelse stiger den kun 2,5 %, hvilket er mere på linje med udviklingen i andre priser.

Lidt politiske drillerier

Politikerne plejer at bruge budgetvedtagelsen som en mulighed for at tale om alle de ting, som de har fået gennemført, hvilket de også gjorde denne gang.

Der var også plads til lidt politiske drillerier frem og tilbage. Carsten B. Nielsen (K) langede lidt ud efter ”de socialistiske partier”:

– Vi kan holde skatten i ro. Ganske godt gået i en kommune, hvor der er socialistiske partier, som mener, at borgernes penge ikke

Mere beskæftigelse

Brøndby Kommune vil gerne gøre en ekstraordinær indsats for kommunens ledige til næste år, der gives derfor en ekstraordinær bevilling på 2 millioner kroner til at hjælpe de arbejdsløse i arbejde. Bevillingen er etårig.

Nyt IT-system

Sagsbehandlerne, der har med udsatte børn og unge at gøre får hjælp fra et nyt IT system kaldet DUBU – Digitalisering af Udsatte Børn og Unge. Det vil skabe større overblik og minimere bureaukratiet og koster 390.000 kroner om året.

Flere flekspladser på Nygårds Plads

 Der etableres seks nye flekspladser på plejehjemmet på Nygårds Plads.

Pladserne skal bruges til borgere, der har akut brug for en plejehjemsplads, som aflastningspladser eller ventepladser. Det koster 283.000 kroner i 2014 og stiger til 2 millioner i 2016.

Plads til hjerneskadede

Der bliver etableret fire nye rehabiliteringspladser til blandt andet hjerneskadede på plejehjemmet Gildhøjhjemmet. Det koster 872.000 kroner i 2014.

Pensionister på skovture

Der bliver givet et tilskud på 281.000 kroner om året, så kommunens pensionister kan komme på skovture.

Flere elever

Brøndby Kommune skal løfte sin del af arbejdet med at uddanne unge kontorelever. Derfor vil kommunen i fremtiden ansætte yderligere tre elever om året. Det koster 250.000 kroner om året.

Ny informationsmedarbejder

Brøndby Strand for Fremtiden får en støtte på 176.000 kroner om året til at ansætte en informationsmedarbejder. Projektet omfatter blandt andet Tranens Drenge, Pigehuset og Værestedet på Langbjegskolen.

Gademedarbejder til Brøndby Strand

Kommunen ansætter endnu en gademedarbejder til at tage sig af det opsøgende arbejde blandt børn og unge i Brøndby Strand. Medarbejderen skal være med til at løse nogle af problemerne i Albjergparken. Det koster en halv million om året.

Selvbetjening i Brøndbyvester

Brugerne på Brøndbyvester Bibliotek får bedre mulighed for selv at låne og aflevere bøger. Det koster en halv million.

Energiprojekter

6,2 millioner vil kommunen bruge på at energirenovere skoler og institutioner, så varmeregningerne kan blive mindre i fremtiden.

Borgermøder om budget

Borgerne får også til næste år mulighed for at komme med deres input til kommunens budget. Møderne koster i alt 50.000 kroner at afholde.

P-plads udskydes

Oprettelsen af en p-plads ved den et år gamle Stadionhal 1 bliver delvist udskudt. Det betyder, at kommunen skal bruge en halv million mindre på det projekt i 2014.

Indvendig og  udvendig vedligeholdelse af skolerne

Kommunens skoler får 2,5 millioner kroner til næste år til indvendig vedligeholdelse. Derudover gives der 12 millioner til renovering af solafskærmningerne på de kommunale bygninger, dog primært skolerne. Det er et flerårigt projekt, der får seks millioner kroner om året fra 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top