fbpx
DF’er skyder rød brok over valgplakat ned
GLOSTRUP Valgkampen er for alvor i gang med drillerier på tværs af blokkene. I denne omgang handler det om mistanken om for tidlig ophængning af valgplakakater.

Folkebladet modtog fredag en henvendelse fra SF’s formand i Glostrup, Mogens Mathiesen, der var utilfreds med, at Dansk Folkepartis Flemming Ørhem har hængt en valgplakat op i offentligheden, før det er tilladeligt at gøre dette. Datoen for ophængning er plakater er, når datosiden skal vendes til 26. oktober. Også kendt som dagen for Kulturnatten i Glostrup. Mange kandidater hænger plakater op lidt over 00:00 om natten til denne dag.

– Jeg er forundret over at Flemming Ørhem, som har en borgmester i maven, ikke som os andre kan vente med at sætte plakater op til den tid loven foreskriver, lyder det fra Mogens Mathiesen, der stiller op til kommunalvalget.

Torben Jensen, lokal partiformand for Socialdemokraterne i Glostrup, kritiserer også på Facebook Flemming Ørhems ophængning af plakater.

– Som alle ved er der en lille uge til der i følge loven må sættes valgplakater op.

Nogen har dog ikke ment at det gjaldt dem, skriver Torben Jensen.

 

Køligt svar

Men Flemming Ørhem er kølig i sit svar.

Han henviser til lov om offentlige veje, paragraf 103 a, stykke 2 om ophængning af valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, valg til Europa-Parlamentet, folkeafstemninger og andre valg.

Disse plakater må hænges op på offentlige veje uden forudgående tilladelse fra døgnets begyndelse den fjerde lørdag før valgdagen. Altså den 26. oktober.

– Mine to valgplakater ved Hartmannstien er ikke ophængt på vejareal – men på privat område og derfor ikke omhandlet af vejloven, konstaterer Flemming Ørhem.

– De kan derfor fuldt lovligt hænge der, indtil grundejeren eller jeg piller dem ned.

Ørhem noterer sig i øvrigt på Facebook, at en S-politiker har reklameret i en privat restaurant med valgplakat synlig fra gaden i lidt over to måneder. Det er ifølge DF’eren helt i orden.

– Ingen har taget anstød af dét – for det er jo altid lovligt at reklamere for sit politiske tilhørsforhold.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top