fbpx
De kan glemme den kommunale fællessang
BRØNDBY Hvert eneste kommunalbestyrelsesmøde i Brøndby begynder med, at Allan Nielsen (Å) går sin vej. Og det bliver han ved med, så længe det synger

Allan Nielsen er fuldstændig ligeglad med om urt og busk står i skjul eller maj, du søde milde er kommet. Hver gang, der er optræk til en lille fællessang inden kommunalbestyrelsesmødet i Brøndby – og det er der hver gang – går Allan Nielsen fra Demokratiske Socialister ud. Og han kommer først ind igen, når den sidste folkevalgte har sendt den sidste tvivlsomme tone ud i det sagesløse rum.

– Jeg gider det ikke. Det er mere underholdning end politik, slår Allan Nielsen fast.

Og sådan har han haft det siden det herrens år 1974, hvor daværende borgmester Kjeld Rasmussen, ifølge Allan Nielsen, indførte en lille fællessang før hvert møde. Det kom samtidig med at en dame i Hvidovre havde fået en fix ide. Hun var blevet valgt ind for Fremskridtspartiet og ville skære middagene efter møderne væk og erstatte dem med fedtegrever i stedet. Der skulle ikke ruttes med borgerens skattekroner. I Brøndby skulle der også gøres noget for at være folkelig. Derfor blev det til, at der skulle synges en sang inden de politiske debatter brød løs.

– Jeg tror måske, ideen var noget med, at man ikke kunne gå så hårdt til hinanden, når man lige havde sunget sammen, men den gang varede møderne jo også gerne fire timer, husker Allan Nielsen, der selv blev valgt ind i 1974 og ud over en pause på fire år har siddet i kommunalbestyrelsen lige siden. Men han har aldrig sunget.

– Nej, og nu er det blevet et princip. Selvom der godt nok er en konservativ, der har foreslået, at jeg kan få lov til at vælge en sang en gang om året, og så kan vi jo synge Internationale. Men nej, det ville være ynkeligt, siger Allan Nielsen med et grin.

I det hele taget synes han, det er synd for møderne, men også synd for sangene, at de skal igennem det folkevalgte toneregister, før hvert eneste møde.

– Ej, det lyder jo ikke godt. Der har også været prøvet at få musikskoleelever til at akkompagnere, men det hjalp ikke, forklarer han.

Derfor kommer Allan Nielsen også med et meget klart valgløfte til vælgere, der skulle have lyst til at forære ham en periode til. Han begynder hvert eneste kommununalbestyrelsesmøde med at gå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top