fbpx
Brøndby overvejer brud med Danske Bank
BRØNDBY Et forslag om at overveje at sende Brøndby Kommunes bankforretninger væk fra Danske Bank diskuteres i aften.

Allan Nielsen fra Demokratiske Socialister foreslår, at Brøndby Kommune sender sine bankforretninger i udbud.

Det kan betyde, at kommunen dermed bryder med Danske Bank, der i dag varetager de blå-gule bankforretninger.

Nielsen ønsker også, at det i den forbindelse meddeles interesserede banker, at der i udbuddet også lægges vægt på, hvilken bank, der kan og vil levere den bedste døgn-automat-service for kommunens borgere.

For dér ligger utilfredsheden – i betjeningen af kunder.

Allan Nielsen begrunder da også sit forslag med, at nedlæggelsen af samtlige bankfilialer i Brøndby – bortset fra Danske Banks i den fjerneste afkrog af Brøndbyøsters centrum – har medført ”urimelige forhold” for både borgere og mindre detailhandlende.

I kommunens bydele Stranden og Vester er over 20.000 borgere uden adgang til pengeautomat i mange timer, påpeger han.

– Det er helt urimeligt. Når det offentlige har tvunget samtlige danskere til at have konto i private banker, bør de samme banker have en pligt til at levere en rimelig service til de tvangs-indskrevne borgere, siger Allan Nielsen.

 

Rammer firmaer

Den forringede service rammer ifølge Allan Nielsen ikke alene de svageste borgere særligt hårdt.

– De mindste erhvervsdrivende lider under forringelsen, der betyder at de både har problemer med at komme af med kontanter til bankbokse, samtidig med at de bliver pålagt en øget arbejds- og likviditetsbyrde, fordi flere borgere nu er presset til at forsøge at indløse kontanter i små kiosker og spisesteder og lignende, siger Allan Nielsen

Han forslag om at sende bankforretningerne i udbud ligger ikke borgmester Ib Terp fjernt. Selvom forslaget først sendes videre til overvejelse i Økonomiudvalget i aften, hvis politikerne mener dette, har ledelsen i Brøndby Kommunen indledningsvist talt om udbudsmuligheden.

– Vores økonomichef synes også, at det er en god ide, men beder dog om, at vi venter til efter nytår, melder Ib Terp, da Økonomiafdelingen lige nu er ”meget hårdt belastet”, blandt andet fordi kommunen er ved at indkøre et nyt økonomisystem.

Men der er også et konkret problem måske.

– Administrationen er i tvivl om, hvorvidt det vil være lovligt at inddrage oprettelse af hæveautomater i udbudsgrundlaget. Det er ved at blive undersøgt.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top