fbpx
Brille-indsamling stemt ned
BRØNDBY Ib Terp måtte onsdag anerkende et nederlag i en sag om briller til nødhjælp

De ganske få tilhørere til Kommunalbestyrelsesmødet i Brøndby i onsdags var vidne til lidt af en sjældenhed. Dels var der en del debat om et af de mindre punkter på dagsordnen, dels endte debatten med, at borgmester Ib Terp måtte trække sit forslag.

Langt de fleste punkter på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmøderne i Brøndby bliver behandlet ved, at Ib Terp læser nummeret på et punkt på dagsordenen op, hvorefter han konstaterer, at indstillingen fra enten fagudvalget eller den relevante forvaltning tiltrædes. På den måde kan man løbe en masse punkter igennem meget hurtigt og dermed få særdeles korte møder i sammenligning med eksempelvis Folkebladets to andre kommuner.

Onsdagens punkt 1641 var ikke var en indstilling. Kommunalbestyrelsen blev altså nødt til at træffe en beslutning uden hjælp fra et udvalg eller en forvaltning.

 Briller som nødhjælp

Lions Club ville samle briller

Emnet var sådan set rimelig harmløst. Fire organisationer havde søgt om tilladelse til at lave indsamlinger i forbindelse med kommunalvalget. Red Barnet, SOS Børnebyerne og Dansk Folkehjælp ville gerne samle penge ind. Det er kommunalbestyrelsens faste holdning, at man afviser den slags henvendelser.

– Hvis man er ovre og stemme sammen med naboen, skal man ikke føle sig presset til at lægge penge i en indsamlingsbøsse, forklarede Ib Terp. Så langt var de andre medlemmer af kommunalbestyrelsen også enige. Men den fjerde organisation, der ville lave en indsamling på valgdagen, var tilgengæld årsag til en lille debat. Lions Club Brøndby ville nemlig gerne indsamle gamle briller, som de derefter ville sende til den 3. verden. Det kunne der ikke være noget galt i, mente Ib Terp. Folk føler sig næppe presset til at aflevere nogle gamle briller, når de er nede og stemme. Her var en del andre medlemmer af kommunalbestyrelsen uenige. Bente Ritter (V) mente, at indsamlingsreglerne skal være ens for alle, uanset hvad man vil indsamle. Allan Nielsen (Å) mente, at både Lions Club og de andre måtte bruge en af de andre 364 dage på året til at lave indsamlinger og også Carsten Nielsen (K) og Vagn Kjær-Hansen (SF) talte imod en indsamling af briller.

Derefter konstaterede Ib Terp, at der ikke var enighed i Kommunalbestyrelsen og trak derfor sit forslag, hvorefter han sluttede punktet med et lille smil og sagde:

– Jeg noterer mig det ydmygende nederlag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top