fbpx
– Alle kan rulle på skøjter
VALLENSBÆK Per Jensen er en af Vallensbæk Rulleskøjteklubs engagerede trænere. Selv om klubben har nogle af Danmarks bedste løbere, lægger han vægt på, at der er plads til alle i klubben.

– Først i 40-års alderen begyndte jeg at stå på rulleskøjter, fortæller Per Jensen fra Vallensbæk Rulleskøjteklub (VARK).

På det tidspunkt var hans drenge så store, at han kunne passe deres rulleskøjter, så det var nemt at prøve det af.

– Jeg blev hurtigt bidt af det og købte mine egne rulleskøjter. Få måneder senere havde jeg gennemført min første rulle-maraton. Det var i Berlin, og jeg skal af sted nu for 14. år i træk, fortæller han.

Per Jensen blev medlem af Vesterbro Rulleskøjteklub, og for otte år siden fulgte han så med over i den nystiftede Vallensbæk Rulleskøjteklub. Han er dog stadig aktiv i sin gamle klub.

– Rulleskøjtesporten er meget lille i Danmark, så vi har klubberne imellem besluttet at samarbejde i stedet for at konkurrere, forklarer Per Jensen.

Det betyder, at medlemmer fra eksempelvis Vallensbæk, Farum og København mødes og træner på kryds og tværs. Vallensbæk har en god asfalteret udendørsbane, og i Farum har de en stor indendørsbane, der er populær om vinteren.

 

For alle aldre

Vallensbæk Rulleskøjteklub har medlemmer i alle aldre. Der er skolebørn på under 10 år, der er unge eliteløbere, som træner 15-20 timer om ugen og tager medaljer ved EM, og der er motionsløbere på over 70 år.

Per Jensen er træner for det såkaldte speed-hold, der – som navnet siger – er rulleskøjtning i høj fart, og han er for nylig også blevet assisterende landstræner for speedskaterne.

Speedskating på rulleskøjter og på isskøjter minder meget om hinanden, og at par af de bedste danske rulleskøjteløbere – heriblandt Stefan Due Schmidt fra VARK – arbejder på at blive udtaget til OL på isskøjter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top