fbpx
Aalborg Kommune skal fange P-syndere på Glostrup Torv
GLOSTRUP Nu kan det være nok, lyder det fra Glostrup Kommune, der sætter p-kontrollanter på Glostrup Torv. Det har vist sig, at de bedste og billigste til opgaven er aalborgensere.

Parkeringsbøvl og desperat bakkende Aldi-biler med alt for lidt plads til af- og pålæsning. Problemerne på Glostrup Torv er massive, når det kommer til ulovligt holdende biler.

Nu er det nok, lyder det fra Glostrup Kommune og politikerne.

Der indgås nemlig nu en 1-årig aftale med Aalborg Kommunes parkeringsfirma, Parkeringskontrol Nord, om udførelse af parkeringskontrol på de offentlige veje i Glostrup Kommune. Og det gælder også på Glostrup Torv.

Parkeringskontrollen går i gang snarest muligt efter, at godkendelsen fra Rigspolitiet er kommet i hus.

Det er muligt at bruge Parkeringskontrol Nord, fordi en bys kommunalbestyrelse må overlade p-kontrollen til en anden kommunalbestyrelse, men ikke til et privat firma. Og det passer fint, for Københavns Vestegns Politi nedlagde i 2010 politiets parkeringskorps.

Parkeringskontrol Nord har indgået lignende aftaler med kommuner i hele landet, herunder fem sjællandske kommuner, Ringsted, Sorø, Kalundborg, Odsherred og Frederikssund. Firmaet foreslår, at der laves en oplysningskampagne, hvor borgeren orienteres om p-kontrollen.

Parkeringskontrollen udføres periodevis over hele kommunen, alle ugedage på skiftende tider fordelt over hele døgnet. Bøden er fastsat af Folketinget til 510 kroner, hvor otte kroner pr. afgift går til Glostrup Kommune.

 

Nødvendigt

Folkebladet har spurgt borgmester John Engelhardt om parkeringsaftalen, der vedtages i aften til oktobermødet i Kommunalbestyrelsen.

Hvorfor er det nødvendigt at sætte parkeringskontrol på Glostrup Torv?

– Der er desværre rigtig mange, der ikke forstår, at Torvet er beregnet til fodgængere og bløde trafikanter og ikke er en parkeringsplads, når man lige skal et-eller-andet i Glostrup Shoppingcenter. Der har været mange klager, vel også fra Folkebladet. For Glostrup er det ikke et spørgsmål om at tjene penge på kontrollen, men udelukkende et spørgsmål om at komme af med den dårlige parkeringskultur, som nogle relativt få borgerere efterhånden har udviklet i den centrale del af byen. Vi har besluttet, at vi prøver det af i en periode på et år og derefter beslutter, om det er noget, der skal fortsætte.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top